Társoldalunk:

Nézze meg a Fradi-szurkolók új dalát! - videó

2022.05.24. 16:57

Lofti Begi, a Fonogram-díjas lemezlovas és Dér Heni feldolgozásában megjelent a "Freed From Desire" 90-es évekbeli klasszis dal feldolgozása, amely rajta lesz a Fradi-szurkolóknak szóló hamarosan megjelenő lemezen is. A Fradi-szurkolók a meccsek alatt rendszeresen éneklik Gala eredeti dalának az átdolgozását saját verzéjükkel, most pedig Déri Heni hangján csendül fel a "Gyerünk, kattanj be! Így tombol a Fradi-csürhe" rigmus.

A '90-es évek végén született meg a „Freed From Desire", amely örök időkre beírta magát a top slágerek katalógusába, most pedig a rádiók legjátszottabb hazai sztárelőadója, egyben a hatalmas Fradi-szurkoló, Lotfi Begi készült el egy új változattal.

GALA eredeti felvétele nagyon sok, nemzetközi válogatott, mint például a belgák elsőszámú kedvence annak euforikus hangulata miatt. Itthon is előszeretettel kántálják a zeneszámot a Fradi-drukkerek egy saját verzével kiegészítve, de eddig még nem született belőle hivatalos verzió" - mesélte a Ferencváros honlapjának Lofti Begi, aki Dér Henivel állt össze rögtön megtalálva a közös hangot és elképzeléseket.

Dér Heni elárulta, mi miatt is fogadta szívesen a nagyszerű felkérést: "Jugoszláviában született nagyapám és nagy focikedvelőként rádión keresztül hallgatta a mérkőzéseket. Egyszer lehetősége nyílt elmenni egy szerb-magyar meccsre a szerbek szurkolói oldalán, de titkon Fradi szurkolóként ment. Annyira kitört belőle egy magyar gólnál az öröm, hogy ujjongva felugrott mindenki nagy meglepetésére. Ez a rajongás és szeretet teljesen belém ivódott és viszem tovább."

Lofti Begi és Dér Heni a Fradi idei bajnokavató ünnepségén mutatta be az átdolgozást élőben, 10 ezer ember előtt a Groupama Aréna gyepén, amelyről videóklip is készült, elképesztően felfokozott hangulatot közvetítve.

A „Freed From Desire" pedig még csak a kezdet, ugyanis szeptemberben egy 12 szerzeményből álló Fradi-albumra készülhetnek a foci és a zene szerelmesei, aminek zenei producere és ötletgazdája Lotfi Begi, producer társa pedig Szakos Krisztián.