Vágólapra másolva!
A csapategység kulcsfontosságú egy futballklub sikeréhez, azonban időnként előfordul, hogy a játékosok között olyan összetűzésre kerül sor, amely még tettlegességig is fajulhat. Ha egy csapatban sok az erős egyéniség és a domináns személyiség, akkor nehéz rendet tartani az öltözőben és megfékezni az indulatokat. Gyakrabban történik meg, hogy az ellenfelek csapnak össze egymással, de a labdarúgásban többször volt már példa arra is, hogy csapaton belül alakult ki komoly nézeteltérés a felek között. Összeállításunkban olyan botrányos eseteket mutatunk be, amikor csapattársak balhéztak egymással.

A Liverpool sztárja golfütővel támadt rá a csapattársára

A Liverpool 2007-ben a Barcelona elleni BL-mérkőzésre készült, ám az összecsapás előtt hatalmas balhé tört ki a csapat háza táján. Az angol együttes walesi csatára, Craig Bellamy egy csapatösszetartáson megpróbálta színpadra kényszeríteni társát, John Arne Riisét, ám a norvég védő nem akart énekelni. A két részeg futballista ezt követően összeszólalkozott és sértegette egymást, de Steven Gerrard, Peter Crouch és Dirk Kuyt leállították őket.

Hajnali két óra körül a focisták közösen távoztak a szórakozóhelyről, majd visszamentek a hotelba.

Bellamy azonban nem nyugodott le, betört Riise szobájába, és egy golfütővel brutálisan püfölni kezdte a lábait.

A walesi szerint a norvég megalázta őt a társak előtt és ezt nem bírta elviselni. A magáról teljesen megfeledkező csatárt végül a vezetőedzőnek, Rafa Beníteznek kellett leállítania. Riise később azt nyilatkozta, hogy a támadás során olyan ütéseket kapott a lábaira, hogy tönkremehetett volna a karrierje, ha nem fékezik meg időben dühöngő csapattársát.

A Barca elleni rangadón 2-1-re nyert a Liverpool és a gólokat éppen Bellamy és Riise szerezték. A walesi csatár ráadásul golfütést imitáló gólörömmel ünnepelte a saját találatát, amely teljesen felháborította csapattársát.

kommentálta az esetet Riise.

Roy Keane a szövetségi kapitánnyal balhézott

A Manchester United korábbi középpályása kőkemény futballista hírében állt, aki ritkán válogatta meg a szavait. Roy Keane annak idején a legendás Sir Alex Fergusonnal is összeveszett és a 2002-es világbajnokság előtt az ír válogatott szövetségi kapitányával, Mick McCarthy-val is akadt egy nézeteltérése.

A csapatkapitány még meg sem érkezett a Dél-Koreában és Japánban rendezett vb helyszínére, de egy interjú során élesen kritizálta a szövetséget, mert nem megfelelő felkészülési helyszínt választott a nemzeti együttes számára. Az írek Szaipan szigetén edzőtáboroztak a torna előtt, és Keane szerint a körülmények nem voltak méltóak a válogatotthoz.

Ez még nem lett volna olyan nagy baj, ám amikor a szövetségi kapitány kérdőre vonta a játékost a nyilatkozata miatt, Keane kifakadt: "Játékosként sem tartottalak nagyra, edzőként és magánemberként sem becsüllek.

Roy Keane alaposan beolvasott az írek szövetségi kapitányának Forrás: dublinlive.ie

A futballista ezt követően otthagyta az edzőtábort, és mivel ez már a nevezési határidő után történt, Írország 22 játékossal szerepelt a tornán.

Egyébként nem ez volt az első alkalom, hogy ők ketten balhéztak egymással, mert 1992-ben is összekaptak, amikor McCarthy "szégyenteljes alaknak" nevezte Keane-t, amiért az későn érkezett vissza a csapatbusszal.

Zlatan Ibrahimovic ámokfutásai

Amikor az Ajaxban futballoztak, Zlatan Ibrahimovic és Rafael Van Der Vaart is azt gondolták, hogy ők az amszterdami csapat legnagyobb sztárjai.

nyilatkozta később Van Der Vaart.

Amikor a holland válogatott a svédekkel játszott barátságos meccset, Ibrahimovic felrúgta ellenfelét, mire ő azzal vádolta meg a csatárt, hogy szándékosan okozott neki sérülést.

Zlatan Ibrahimovic (jobbra) és Rafael Van Der Vaart (középen) nem jöttek ki jól egymással az Ajaxnál Forrás: AFP/Miguel Riopa

"Nem szeretlek téged, nem tetszik, hogy te vagy a csapatkapitány. Nem szándékosan okoztam neked sérülést és ezt te is tudod.

fenyegette meg csapattársát Ibrahimovic.

Néhány évvel később Zlatan a Juventus edzésén lekevert egy hatalmas pofont csapattársának, Jonathan Zebinának, amiért az szerinte túl keményen lépett oda neki, majd a Milannál is konfliktusa támadt az amerikai Oguchi Onyewuval.

Ekkor annyira heves verekedés tört ki kettejük között, hogy Ibrahimovic lefejelte az erős testfelépítésű hátvédet, ám neki is eltört egy bordája a bunyóban.

A Barcelonánál már nem a csapattársakkal, hanem az edzővel, Pep Guardiolával akadt problémája a svédnek, ám mindez megmaradt a szavak szintjén, minden bizonnyal a katalán tréner nagy szerencséjére.

A pályán verekedtek össze egymással a Newcastle focistái

A Premier League történetének egyik legemlékezetesebb botrányát okozta a Newcastle United két futballistája, Lee Bowyer és Kieron Dyer, akik az Aston Villa ellen 3-0-ra elveszített bajnoki mérkőzés 84. percében verekedtek össze egymással 2005-ben. Állítólag Bowyer azt nehezményezte, hogy Dyer nem passzolt neki, ő pedig azért nem adta oda a labdát, mert úgy gondolta, hogy társa ügyetlen és előbb-utóbb elveszíti azt.

A játékvezető mindkét futballistát azonnal kiállította, és a meccs után a csapat edzője, Graeme Souness az öltözőben ki akarta békíteni őket, ám erre egyikőjük sem volt hajlandó.

A Newcastle vezetői hatheti bérétől fosztották meg Bowyert, míg Dyernek nem kellett fizetnie, hiszen a verekedést egyértelműen az előbbi játékos kezdeményezte.

nyilatkozta az akkor 27 éves, angol válogatott Dyer.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) fegyelmi bizottsága végül Bowyert négy, míg Dyert három mérkőzésre szóló eltiltással büntette.

Liverpool-sztárok szócsatája

A Liverpool legendás védője, Jamie Carragher folyamatos szócsatát folytatott a szenegáli El Hadji Diouffal, aki a 2002-es világbajnokság után került az Anfield Roadra.

nyilatkozta a csatár.

"A másik nagy különbség pedig az, hogy támadó létére kevesebb gólt lőtt a Liverpoolban, mint én védőként" - vágott vissza csapattársának az angol hátvéd.

Carragher és Diouf nem kedvelték egymást Forrás: AFP

Diouf valóban nem számított világklasszis labdarúgónak, és a Liverpoolban sem játszott élete formájában, ugyanis három év alatt 55 meccsen csak 3 gólt szerzett a csapatban.

Saját csapatát alázta meg az aranylabdás focista

Alan Shearer a Newcastle United legendás csatára volt, aki 260 góljával a mai napig a Premier League történetének legeredményesebb futballistája. Az angol válogatott korábbi kiválósága alaposan megharagudott egykori csapattársára, Michael Owenre, aki megalázóan beszélt a Newcastle csapatáról.

Owen, aki a Liverpoolban lett sztárfocista és aranylabdás, az önéletrajzi könyvében becsmérlő szavakkal illette a klubot és később azt nyilatkozta, hogy miután elhagyta a Real Madridot,

óriási visszalépésnek tartotta, hogy a Newcastle együtteséhez igazolt, és ezt a döntését azóta is bánja.

Shearer és Owen a Newcastle Unitedben és az angol válogatottban is csapattársak voltak Forrás: The Mirror

Shearer később a közösségi médiában megosztott egy videót Owenről, amelyben a csatár azt állította, hogy a karrierje utolsó hat-hét évében már alig várta, hogy visszavonuljon.

írta kommentben a videóhoz Shearer.

A botrányhős focista eszméletlenre verte a csapattársát az edzésen

Az angol labdarúgás egyik legbotrányosabb alakja, Joey Barton rengetegszer keveredett konfliktusba karrierje során, több alkalommal kapott börtönbüntetést agresszív viselkedése miatt.

A Manchester City játékosaként 2007-ben az egyik edzésen gyakorlatilag eszméletlenre verte a földön fekvő csapattársát, Ousmane Dabót, aki ennek következtében szemsérülést szenvedett.

Barton elismerte a bántalmazást, és négy hónapos börtönbüntetést kapott, amelyet aztán két évre felfüggesztettek.

Joey Barton balhés futballista hírében állt Forrás: AFP/Paul Barker

"Eddig soha nem mondhattam el a saját verziómat, úgyhogy elöljáróban azt kell leszögeznem, hogy ő kezdte a bunyót, de én fejeztem be. Igazából Ousmane egy kis punci.

Egyszerű emberi dolog, hogyha megtámadnak, megvédem magam" - elevenítette fel az esetet a saját szemszögéből Barton.

- mondta később a balhés focistáról az agyonvert Dabo.

Dabo szemsérülést szenvedett Barton ütéseitől Forrás: benchwarmers.ie

Szívből gyűlölték egymást a Bayern München legendái

Amikor 1999-ben a Bayern München a Manchester United ellen játszotta a Bajnokok Ligája döntőjét, a bajor sztárcsapat két futballistája, Stefan Effenberg és Lothar Matthaus alig tudta leplezni az egymás iránti kölcsönös gyűlöletet.

A felek közötti ellentét az 1990-es világbajnokság döntőjéig vezethető vissza, amikor Effenberg Matthaust bírálta, amiért a német válogatott csapatkapitányaként nem merte elvállalni a tizenegyest az argentinok ellen.

Matthaus azzal vágott vissza, hogy szerinte Effenberg már nem Bayern-szintű játékos és a rekordbajnoknak el kellene adnia őt.

Effenberg és Matthaus kölcsönösen utálták egymást Forrás: es.besoccer.com

A szőke középpályás később szájhősnek nevezte korábbi csapattársát, majd az önéletrajzi könyvében megalázta a 2003 és 2005 között a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó futballistát. A "Mit tud Lothar Matthaus a futballról?" című fejezet ugyanis üresen maradt a könyvben.