Belebukott Dárdai Pál kirúgásába a Hertha elnöke

Dortmund, 27.10.2018, firo, football, 1.Bundesliga, season 2018/2019, BVB, Borussia Dortmund - Hertha BSC Berlin, 2019 season 2018 1.Bundesliga Borussia Dortmund - Hertha BSC Berlin SPO BVB 27.10.2018 firo Dortmund Square Vertical FOOTBALL
firo: 27.10.2018, football, 1.Bundesliga, season 2018/2019, BVB, Borussia Dortmund - Hertha BSC Berlin 2: 2 jubilation after the final whistle, Hertha President Werner GEGENBAUER with coach Pal DARDAI, left | usage worldwide (Photo by firo Sportphoto/Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Lemondott tisztségéről Werner Gegenbauer, a Bundesligában szereplő Hertha Berlin futballcsapatának elnöke.

A klubvezető nyílt levélben jelentette be a távozását, egy nappal azt követően, hogy a fővárosi csapat a Hamburger SV 2-0-s legyőzésével kiharcolta a bennmaradást a Bundesligában.

A 71 éves üzletember 2008 óta volt a Hertha elnöke, de az elmúlt években rengeteg támadásnak volt célpontja üzleti és sportszakmai döntései miatt.

"Hálás és büszke vagyok, hogy 14 éven át lehettem ennek a nagyszerű klubnak az elnöke. Mindig megtiszteltetés volt a klubot szolgálni.

- áll a levélben, melyben leszögezi, hogy döntésében nem játszottak szerepet a befetetőkkel fennálló nézeteltérések.

A Hertha pocsékul szerepelt az idei szezonban. A rossz idénykezdetért a csapat edzőjét, Dárdai Pált tették felelőssé, aki helyett előbb Florian Kohfeldtet (ideiglenesen), majd Tayfun Korkutot nevezték, majd utóbbit idén márciusban Felix Magath váltotta. De a csapaton ez sem segített, a 18 csapatos bajnokságban végül a 16. helyen végzett, az osztályozót megnyerve azonban végül bennmaradt az élvonalban.