Vágólapra másolva!
Az albán rendőrség hatvan szurkolót tartoztatott le a Konferencia Liga-döntőjének helyszínén, Tiranában, mivel a két fináléba jutott csapat, az AS Roma és a Feyenoord szurkolói összeverekedtek egymással.

Az albán rendőrség információi szerint tizenöt ember, köztük tizenkét albán rendőr és három szurkoló sérült meg azokban a verekedésekben, amelyet a két Konferencia-Liga döntőjébe jutott csapat szurkolói vívtak egymással Tiranában - derült ki a La Gazetta dello Sport oldaláról.

A városban kitört a verekedés Forrás: --Breaking News 24/7 Twitter

Az egyik rendőr súlyosabban is megsérült. A problémák akkor kezdődtek a döntő előtti estén, amikor a Feyenoord szurkolók túl sok sört ittak, és a városi északi részén elkezdtek randalírozni. A város központjában is több harc folyt a drukkerek között, és az albán rendőrök rohamfelszerelésben akarták megakadályozni, hogy az erőszak tovább terjedjen.

Állítólag akkor szabadultak el az indulatok,

amikor az egyik albán, feltehetően AS Roma szimpatizáns, elkezdte énekelni a római klub himnuszát (Roma, Roma, Roma), és erre a holland szurkolók feldühödtek.

Később mintegy 200 holland ultra csapott össze a rendőrséggel, és kövekkel dobálták meg őket. Tirana központjában, a Scanderberg téren egy rendőrautó ablakait törték be.

Lehetséges, hogy nem csitulnak az indulatok, mivel a római szurkolók többsége csak ma érkezik meg az albán fővárosba.