Lehet, hogy vége Ibrahimovic pályafutásának

fbl TOPSHOTS Horizontal
AC Milan's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic smokes a cigar during the winner's trophy ceremony after AC Milan won the Italian Serie A football match between Sassuolo and AC Milan, securing the "Scudetto" championship on May 22, 2022 at the Mapei - Citta del Tricolore stadium in Sassuolo. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)
Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic, az olasz bajnok AC Milan svéd csatára térdműtét miatt hét-nyolc hónapig nem futballozhat.

A milánói klub szerdai bejelentése szerint a 40 éves csatárt Lyonban operálták meg artroszkópos eljárással. Az orvosi beavatkozás sikeres volt, és mivel az elülső és az oldalsó keresztszalagot, valamint a meniszkuszt is érintette, Ibrahimovic hét-nyolc hónapig nem futballozhat.

Könnyen lehet, hogy ez a beavatkozás a legendás svéd csatár pályafutásának a végét jelenti. Ibrahimovic az idei szezonban rengeteget küszködött Achilles-ín sérüléssel, egy a szezon második felében már nem is nagyon futballozott a milánói csapatban.

Zlatan Ibrahimovic szivarozva ünnepelte a Milan bajnoki címét Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Ráadásul Ibrahimovic nemrég azt nyilatkozta, hogy addig nem vonul vissza, amíg nem nyer egy trófeát az AC Milan csapatával. Márpedig a milánói csapat 11 év után vasárnap délután ismét bajnok lett a Serie A-ben, ezzel könnyen lehet, hogy a svéd támadó küldetése is a végéhez ért.

A 121-szeres svéd válogatott klasszis a mostani szezonban 23 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 8 gólt szerzett és 3 gólpasszt adott.