Fiola elárulta, hogy miben bízhat a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában

2022.05.27. 10:46

A magyar labdarúgó-válogatott két játékosa, Fiola Attila és Szalai Attila bizakodó a júniusi Nemzetek Ligája-meccsek előtt.

A magyar válogatott június 4. és 14. között négyszer lép pályára: kétszer Angliával csap össze, valamint Olaszországgal és Németországgal is megküzd. Az angolok elleni hazai mérkőzésen az UEFA-büntetés miatt nézőként csak gyerekek vehetnek részt.

A magyar válogatott védője, Fiola Attila szerint egyértelmű, hogy nem ők az esélyesek. Ha mindenki száz vagy inkább százhúsz százalékot nyújt, lehet sanszunk, de szerencse is kell hozzá. Reméljük, tudunk meglepetést okozni! - mondta el a Mol Fehérvár FC futballistája. Tizenegy nap alatt négy mérkőzés vár ránk, kemény erőfeszítés lesz. A csapategység rendben van. Bízom benne, hogy a tavalyi Európa-bajnoksághoz méltóan fogunk szerepelni. Az Eb-n balszélsőként játszottam, de a gólszerzés nem az én feladatom. Mostanában hátvédként szoktam lehetőséget kapni - mondta el Fiola Attila. A válogatott focista bízik benne, hogy sok gyermek és felnőtt kilátogat majd a meccsre.

Fiola Attila a németek ellen is játszani akarForrás: AFP/Alexander Hassenstein


Jó volt, hogy újra mérkőzést játszhattam – mondta Szalai Attila, aki klubjában, a török Fenerbahcéban a legutóbbi hétvégén több mint egy hónap után lépett ismét pályára. Rengeteget dolgoztam azért, hogy visszatérhessek. A vállsérülésem rendbe jött, százszázalékos állapotban vagyok. Boldog vagyok, hogy itt lehetek a válogatottban. A tavalyi Eb-n is topválogatottak ellen játszottunk, fel tudtuk venni a harcot és jó eredményeket értünk el. Idén is hasonló cipőben járunk. Ugyanazt szeretnénk átélni, mint tavaly. Bevethető leszek, keményen dolgozok azon, hogy már az első mérkőzésre a lehető legjobb állapotban legyek - mondta el a török csapat magyar légiósa.

Ajánlataink