Szoboszlai a spanyol bajnokságba igazolhat, már a hétvégén bejelentheti az új csapata

fbl Horizontal FOOTBALL
Leipzig's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai celebrates scoring the opening goal with his teammate Leipzig's French midfielder Christopher Nkunku during the German first division Bundesliga football match Bayer 04 Leverkusen v RB Leipzig in Leverkusen, western Germany on April 17, 2022. (Photo by UWE KRAFT / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
Egy spanyol újságíró információja szerint a Real Sociedad a hétvégén bejelentheti a magyar válogatott játékos érkezését.

Az átigazolási hírekben jártas spanyol újságíró, Gerard Romero péntek este a Twittere-oldalán közölte, hogy az RB Leipzig magyar válogatott játékosa, Szoboszlai Dominik a La Ligában szereplő Real Sociedad csapatába igazolhat és már a hétvégén nagy valószínűség szerint bejelenti őt az új klubja, amely hatodik helyen zárt a spanyol pontvadászatban, így a következő szezonban az Európa-ligában indulhat.

Azt egyelőre nem tudni, hogy véglegesen vagy csak kölcsönben válthat klubot a 21 éves játékos. Szoboszlai az idei szezonban már találkozott a Real Sociedaddal, mégpedig a labdarúgó Európa-ligában, a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc első összecsapásán. Akkor a magyar támadó egy perccel a beállása után büntetőt harcolt ki, amit Emil Forsberg értékesített.

Szoboszlai Dominik a spanyol bajnokságba igazolhat Forrás: AFP/Uwe Kraft

A hírre egyébként egyből reagált Szoboszlai menedzsere, Esterházy Mátyás is, aki cáfolta a sapnyol újságíró értesülését.

– idézi az olasz sztárújságíró, Fabrizio Romano Esterházyt.

Szoboszlai szerződése 2026 nyarán jár le a Lipcsében, a piaci értékét a mértékadó Transfermakt 28 millió euróra becsüli. A magyar játékos a nemrég véget ért szezonban kevesebb lehetőséget kapott Domenico Tedescótól, a Bundesligában 31-szer lépett pályára, de csak 15-ször kezdett, mérlege hat gól és nyolc gólpassz. A Bajnokok Ligájában és a Német Kupában is 2-2 gólig jutott.