Társoldalunk:

Távozik a Fradi közönségkedvenc focistája

2022.05.27. 15:36

A Ferencváros labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy távozik a klubtól a négyszeres magyar bajnok Somália.

A brazil játékos először 2011-ben szerződött a Ferencvároshoz, ahonnan 2015-ben az akkor még francia élvonalbeli Toulouse-hoz igazolt. Később megfordult Szaúd-Arábiában, majd 2020 januárjában visszatért az FTC-hez. A két időszak alatt összesen hét évig szolgálta a zöld-fehéreket. Ez idő alatt 173 mérkőzésen lépett pályára, 20 gól mellett 10 gólpasszt jegyzett, valamint hat trófeát (4 magyar bajnoki cím, 2 MOL Magyar Kupa) nyert a klubbal, amelynek színeiben a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt. 

Távozik a Fraditól a 33 éves brazil támadóFotó: Csudai Sándor - Origo

Somalia szerződése június végén jár le, a felek pedig úgy döntöttek, hogy nem hosszabbítják meg, így ingyen távozik. Ettől függetlenül a Ferencvárosnál természetesen nagyon hálásak a játékosnak, akit ezzel a videóval búcsúztattak.

A 33 éves futballista pénteken az Instagram-oldalán már el is köszönt a szurkolóktól.

Karrierem egy újabb fejezete zárult ma le a Ferencvárosnál. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak és mindenkinek, aki támogatott, illetve segített a klubnál. Hajrá, Fradi!" - áll a brazil játékos bejegyzésében.