Vágólapra másolva!
Rákkal küzd a skót Glasgow Rangers legendás kapusa, Andy Goram, aki visszautasította a kemoterápiás kezelést, miután az orvosok közölték vele, hogy már csak hat hónapja van hátra.

A The Sun beszámolja szerint az 58 éves férfinál két hónapja jelentkeztek a tünetek, nem tudott inni, se enni, de figyelmen kívül hagyta mindezt, mivel úgy gondolta, hogy gyomorégésben szenved. Orvoshoz csak azután fordult, amikor a fájdalmai már egyre elviselhetetlenebbé váltak és drasztikusan lefogyott, ekkor derült ki, hogy nyelőcsőrákja van, ami már átterjedt a májára, a jobb tüdejére, három csigolyára és a bordáira.

Az orvosok azt mondták Goramnak, hogy ha vállalja a kemoterápiás kezelést, akkor hat-kilenc hónapja lehet még hátra, ám a skót válogatott egykori kapusa elutasította azt a felesége miatt, aki tavaly halt meg miután elvesztette a küzdelmet a rákkal szemben.

– mondta Goram.

Andy Goram Angliában született, de a skót válogatottban mutatkozott be, amelynek tagjaként részt vett az 1986-os és az 1990-es világbajnokságon, illetve az 1992-es és az 1996-os Európa-bajnokságon is. Pályafutása során hét évig szolgálta a skót Rangers, amellyel hat bajnoki címet, három skót kupát és két ligakupát nyert. 2001-ben rövid ideig kölcsönben szerepelt a Manchester Unitednél, ahol két tétmeccsen védett.