Lewandowskiék a hajrában fordítottak a Nemzetek Ligája-nyitányon

Robert Lewandowski lengyel válogatott Lengyelország
Poland's forward Robert Lewandowski runs with the ball during the UEFA Nations League - League A Group A4 football match between Poland and Wales at the Tarczynski Arena in Wroclaw, Poland on June 1, 2022. (Photo by Natalia DOBRYSZCYCKA / AFP)
Vágólapra másolva!
A lengyel labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-1-re legyőzte Walest a Nemzetek Ligája szerdai mérkőzésén.

Gareth Bale távollétében egyértelműen a lengyelek soraiban kellett a legnagyobb sztárt keresni: Robert Lewandowski pár napon belül akár a Barcelona játékosává válhat, de most nemzeti csapata sikeréért harcolt.

Jonathan Williams révén az 52. percben a vezetést mégis a vendégek szerezték meg, ami után Lengyelországnak nagyot kellett küzdenie a varsói találkozón.

Robert Lewandowskinak a második lengyel gólban fontos szerepe volt Forrás: AFP/Natalia Dobryszcycka

A fordulatot a hazaiak cseréi hozták meg, akik közül előbb a 19 éves Jakub Kaminski a 72. percben kiegyenlített, majd a 85. percben Karol Swiderski talált a kapuba.

Az A-liga 4. csoportjának másik meccse ezen a játéknapon a Belgium-Hollandia rangadó lesz, amit két nap múlva, péntek este rendeznek majd meg.

Wales legközelebb vasárnap a világbajnoki pótselejtezőben lép pályára, ellenfele a szerda esti Skócia-Ukrajna párharc győztese lesz a katari részvételért.

A Nemzetek Ligájában szintén A divíziós magyar válogatott szombaton 18 órától a Puskás Arénában mutatkozik be az Eb-ezüstérmes Anglia ellen. A mérkőzést az UEFA-szankciók miatt zárt kapuk mögött játsszák, de 14 éven aluli gyerekek lehetnek a helyszínen.

A Nemzetek Ligája első négy fordulóját júniusban, az utolsó kettőt pedig majd szeptemberben rendezik. A sorozat alapvető szisztémája nem változott: a B, C és D divízió csoportgyőztesei feljutnak az eggyel magasabb osztályba, míg az A, B és C divízió csoportutolsói kiesnek, így a következő kiírásban eggyel lejjebb szerepelnek majd. Az NL-sorozatban kvalifikációt lehet szerezni a 2024-es, németországi Európa-bajnokság pótselejtezőjére.

Nemzetek Ligája, 1. forduló:
A divízió:
4. csoport:
Lengyelország-Wales 2-1 (0-0)
pénteken játsszák:
Belgium-Hollandia, Brüsszel 20.45