Vágólapra másolva!
A magyar minifutball-válogatott a szombati Portugália elleni győzelmet (5-0) követően vasárnap ismét pályára lépett a kassai Európa-bajnokságon. Nagy Lajos csapata 2-0-ra kikapott Ukrajna együttesétől, így két mérkőzés után három pontja van a D csoportban. 

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Kassáról.

A magyar minifoci-válogatott a jó Eb-kezdés után hasonló folytatásban reménykedett előzetesen.

A kontinensviadal csoportkörének 2. fordulójában Ukrajna következett.

Az előzetesen tudni lehetett, hogy az ukránok az Eb-n is a hazájukért is küzdeni fognak, mivel egész nemzetük nehéz helyzetbe került az oroszok elleni háború miatt. Ez természetesen a válogatottat is érintette. Kezdetben ezért az is kérdés volt, hogy Ukrajna egyáltalán elküldi-e csapatát Kassára. A riválisunk tudta rendezni a helyzetét, így az elmúlt héten már közösen készült a megmérettetésre csehországi edzőtábor keretében. Az ukránoknak - akik a mienink ellen mutatkoztak be az Eb-n - erős csapatuk van ebben a sportágban, ráadásul az összeszokottságra sem lehetett panaszuk, így nehéz meccs várt előzetesen Nagy Lajos csapatára.

A csapat délelőtt egy közös sétán vett részt Kassán, majd egy ebédet és pihenőt követően a szövetségi kapitány 18 órakor tartotta meg a mérkőzés előtti szokásos taktikai értekezletét az együttes főhadiszállásán, a Kassa óvárosában található szállodában, majd az előző naphoz hasonlóan innen indult el a nemzeti csapat a nagyjából három kilométerre található Steel Arénába.

A taktikai értekezleten Nagy Lajos elsősorban a játékosok mentális felkészítésére helyezte a hangsúlyt, de az ellenfél erősségire is felhívta az edző a figyelmet, miutánTrencsényi János másodedzővel kielemezték az ukránokat is az elmúlt két meccsük alapján.

a kontrákból különösen erős" - mondta a szövetségi kapitány.

Nagy Lajos feltüzelte a játékosait Forrás: facebook.com/eurominifootball

Az ukránok elleni meccs előtt jöhetett az ilyenkor szokásos bemelegítés - a játékosok már otthonosabban mozogtak az Arénában -, majd a himnuszok után útjára is indult a labda.

A mérkőzést a magyar válogatott a Tajti - Bozsoki, Juhász, Csoszánszki, Czvitkovics - Dunai összeállításban kezdte. Az ukránok a portugálokhoz hasonlóan visszaálltak védekezni, ráadásul egy kis keménységtől sem riadtak vissza. A magyar válogatott irányította a meccset,

Czvitkovics Péter már a 2. percben eltalálta a kapufát.

A folytatásban is hatalmas csata zajlott a pályán, olykor az ukránok feljebb léptek már, a 7. percben Mikola Iscsenko lőtt távolról kapu fölé.

Két perccel később Dimitrij Brovko lőtt szabadrúgásból kapura, de Tajti Bence hatalmasat védett, így maradt a 0-0. A 10. percben Dunai András léphetett volna ki nagy helyzetben, de Jevgen Szmolovik visszarántotta, amiért sárga lapot kapott. A szabadrúgást Csoszánszki Dávid végezte el, de

a gólvonalon álló ukrán védő testéről kifelé pattant a labda. Pillanatokkal később jött az újabb ukrán sárga, ezúttal Jurij Scsericija kapta. Suscsák Máté szabadrúgása után ismét a gólvonalon álló védő mentett.

A 16. percben Suscsák került nagy helyzetbe, de a lövése elment a kapu előtt. A 19. percben Csoszánszki lőhetett 10 méterről, de ez is kapu fölé ment, majd az újabb próbálkozását a kapus védte. Ezt követően megint inkább a sok ütközés és szabálytalanság dominált, nem igazán alakult ki folyamatos játék. A félidő végén még egy lehetőségük volt az ukránoknak és a magyar csapatnak is, de gól nem esett.

Nagyot küzdött a magyar csapat az első félidőben Forrás: Czifra Mária/Országos Minifutball Szövetség

A második félidő legelején Dunai közeli lövését védte nagy bravúrral az ukrán kapus. A játék képe a folytatásban sem sokat változott, az ukránok keményen védekeztek, a magyar csapat pedig próbálta ezt feltörni. A 30. percben Csoszánszki szabadrúgása ment nem sokkal kapu mellé, így az állás továbbra is 0-0 volt. A 35. percben próbálkozott éles szögből, de a kapus jó helyen állt.

A 42. percben Kövesdi Zsombor talált a kapuba, de a bíró hamarabb belefújt a sípjába, nem adott előnyszabályt, így nem lett érvényes a találat. A másik oldalon viszont érvényes gól esett,a 44. percben

Brovko szerzett vezetést az ukránoknak (0-1).

Csoszánszki sem tudott mit tenni az ukrán védelem ellen Forrás: Czifra Mária/Országos Minifutball Szövetség

A folytatásban az ukránok ölték az időt, a magyar csapat hiába ment előre, ma nem akart semmi összejönni, kiválóan védett a kapus is. A végén még lőttek egy gólt az ukránok üres kapura Romai Bakum révén, így 2-0-ra nyertek.

Nagy Lajos csapatának két mérkőzés után három pontja van a D csoportban.

Ami a folytatást illeti, kedden 17.30-tól a törökökkel játszanak a magyarok. A csoportokból az első két helyezett és a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe.

Európa-bajnokság, Kassa, 2. csoportmérkőzés
Magyarország-Ukrajna 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Brovko (44.), Bakum (50.)

A magyar válogatott Eb-kerete:
Kapusok:
Bohony Bálint, Tajti Bence

Mezőnyjátékosok:
Barabás Miklós, Bita László, Bozsoki Imre, Csoszánszky Dávid, Czvitkovics Péter, Dunai András, Fülöp Viktor, Juhász Roland, Kovács Gergely, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Sós Márkó, Suscsák Máté