Három belga sztár is pihenőt kapott az utolsó nyári NL-meccsre

Kevin De Bruyne belga válogatott Belgium
Belgium's Kevin De Bruyne fights for the ball during a soccer game between Wales and Belgian national team the Red Devils, Saturday 11 June 2022 in Cardiff, Wales, the third game (out of six) in the Nations League A group stage. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR (Photo by VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Kevin De Bruyne két társával pihenőt kapott a belga labdarúgó-válogatott utolsó júniusi Nemzetek Ligája-találkozójára, közölte a nemzeti csapat szövetségi kapitánya.

A Manchester Cityvel angol bajnok De Bruyne mellett Yannick Carrasco és Thomas Meunier kezdhette meg a vártnál hamarabb a nyári pihenését, ezt Roberto Martínez a rotálással indokolta azt követően, hogy együttese szombaton 1-1-es döntetlent játszott Wales vendégeként az A divízióban.

Kevin De Bruyne is pihenőt kapott Roberto Martíneztől Forrás: Belga via AFP/Virginie Lefour

De Bruyne ugyanakkor fizikailag rendben érzi magát, és szeretett volna pályára lépni kedden Lengyelország ellen, ám elfogadta a szakmai stáb döntését.

A Nemzetek Ligája első négy fordulóját júniusban, az utolsó kettőt pedig majd szeptemberben rendezik. A sorozat alapvető szisztémája nem változott: a B, C és D divízió csoportgyőztesei feljutnak az eggyel magasabb osztályba, míg az A, B és C divízió csoportutolsói kiesnek, így a következő kiírásban eggyel lejjebb szerepelnek majd.

Az NL-sorozatban kvalifikációt lehet szerezni a 2024-es, németországi Európa-bajnokság pótselejtezőjére.