Vágólapra másolva!
A 38 éves, német-török állampolgárságú Onur Kinavli fiatal futballisták felkészítésével foglalkozik, de rendszeresen szerepel a német baden-würtenbergi amatőr bajnokságban, pedig egyik szemére egyáltalán nem lát, a másikra is körülbelül tíz százalékkal.

Kinavli egy súlyos betegségben szenved, de ha nem futballozhatna, már lehet, hogy meghalt volna - írja a Blikk.

Szakadó esőben, a stuttgarti TV Nellingen műfüves pályáján készült éppen. Repkedett a labdák után, kivédte, aztán készült az újabb lövésre. A 38 éves Onur Kinavli éppen a hétvégi amatőr bajnoki meccsére készült. Így fogadta a svájci Blick riporterét, akinek

csak annyit mondott zihálva: „A futball az életem".

Onur Kinavli hihetetlen akaraterővel bír Forrás: Onur Kinavli/Instagram

Csoda, hogy egyáltalán a pályán lehet, hiszen szinte teljesen vak. A bal szemére egyáltalán nem lát, a másikra is csak tíz százalékkal.

Ha szemüveget, vagy kontaktlencsét kapna, akkor körülbelül 38 százalékra javulna a látása, de mindkettő nagyon zavarná a védésben.

Kinavli az úgynevezett retinoschisis betegségben szenved. Az emberi szem egy ritka betegsége, ami az ideghártya (retina vagy recehártya) rétegeinek abnormális szétválásával jár, a retina belső kilenc rétegén belül. Nem azonos a retinaleválás néven ismert kórképpel.

Még iskolás korában diagnosztizálták. Hiába esett át három műtéten jelentősen nem sikerült javítani a látásán. Még látássérült iskolába is eltanácsolták, focizni meg többnyire nem engedték, leginkább a kispadon kapott helyet. Később úgy gondolta, hogy ragaszkodik a szerelméhez, a focihoz, így később saját klubot alapított Betonspor néven.

Az állapota azért sok mindenben gátolta a futballpályán, így bizonyos dolgokban nem tudott teljesértékű játékosként részt venni, de

például a büntetőket ötven százalékos aránnyal fogta. Ahogy elmesélte, az intuícióira hallgatott.

Kinavli ráadásul súlyos depresszión is átesett. A válás, és

más egészségügyi problémák miatt 135 kilóra hízott. Már az öngyilkosság is az eszébe jutott, de szerencsére az utolsó pillanatban megálljt parancsolt magának, és visszatért a munkához, a focihoz, amely új perspektívákat nyitott neki.

„Hirtelen rájöttem, hogy

Azóta ötven kilót fogyott. Bár óvatosan, de rendszeresen véd az amatőr bajnokságban. Klubja ügyeit intézi. Azt mesélte, sokat jár azon a hídon, ahonnan a vonat alá akarta vetni magát. De most már egész más jár a fejében. Előre néz és várja az új kihívásokat. A futballban és az életben is.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!