A harmadosztályt sem tudja már vállalni az egykori NB I-es csapat

stadion gras Aarde Agrariër Natuur Groen Leeg boer Grond Tuinieren Droog voetbal Droge Weer Grasveld velden boeren voetbalveld klimaat droogte SPEELVELD TUINDERS boerenbedrijf afwezigheid warmte ZONNIG besproeien boerenland TEAMSPORT voedselschaarste droo
2022-05-05 12:42:37 RAAMSDONKVEER - Irrigation of football fields. Due to a precipitation shortage, the harvest at farmers is endangered. Very little precipitation is expected in the coming weeks. ANP ROB ANGELAAR netherlands out - belgium out (Photo by ROB ENGELAAR / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem tudja vállalni az NB III-as indulást Pápai Perutz FC, amelyik így a Veszprém megyei első osztályban kell, hogy szerepeljen.

Bár a PELC megkapta az MLSZ licencét az NB III-as induláshoz, a város vezetése úgy döntött, hogy nem támogatja klubot. A csapat így a 2022-23-as idényben a Veszprém megyei első osztályban fog indulni. A Nemzeti Sport információi szerint a történtek után a klub minden játékosa szabadon igazolhatóvá vált, míg Weitner Ádám vezetőedzővel már fel is vette a kapcsolatot a feljutási terveket szövögető Pécsi MSC.

A pápai klubot PFC néven 1928-ban alapították a Perutz testvérek. A csapat sok-sok évtized után a Lombard FC Pápára költözése után a 2004-05-ös szezonban az élvonalban is elindulhatott, sőt a 2005-2006-es szezonban kiléphetett a nemzetközi porondra is a csapat, az Intertotó Kupában az első körben a WIT Tbilisit kiejtette a gárda, s a svéd IFK Göteborg ellen viszont már nem jutott tovább. A következő években a csapat hol kiesett, hol feljutott az NB I-be, majd 2015-ben megszűnt, majd Pápai Perutz FC néven alakult újjá.