Társoldalunk:

A harmadosztályt sem tudja már vállalni az egykori NB I-es csapat

2022.06.17. 17:30

Nem tudja vállalni az NB III-as indulást Pápai Perutz FC, amelyik így a Veszprém megyei első osztályban kell, hogy szerepeljen.

Bár a PELC megkapta az MLSZ licencét az NB III-as induláshoz, a város vezetése úgy döntött, hogy nem támogatja klubot. A csapat így a 2022-23-as idényben a Veszprém megyei első osztályban fog indulni. A Nemzeti Sport információi szerint a történtek után a klub minden játékosa szabadon igazolhatóvá vált, míg Weitner Ádám vezetőedzővel már fel is vette a kapcsolatot a feljutási terveket szövögető Pécsi MSC.

A pápai klubot PFC néven 1928-ban alapították a Perutz testvérek. A csapat sok-sok évtized után a Lombard FC Pápára költözése után a 2004-05-ös szezonban az élvonalban is elindulhatott, sőt a 2005-2006-es szezonban kiléphetett a nemzetközi porondra is a csapat, az Intertotó Kupában az első körben a WIT Tbilisit kiejtette a gárda, s a svéd IFK Göteborg ellen viszont már nem jutott tovább. A következő években a csapat hol kiesett, hol feljutott az NB I-be, majd 2015-ben megszűnt, majd Pápai Perutz FC néven alakult újjá.