Vágólapra másolva!
A Real Madrid és az AS Roma egykori brazil védője, Cicinho nem rég őszintén vallott súlyos alkoholproblémáiról egy interjúban.

A brazil hátvéd mindössze egy szezonon keresztül erősítette a Real Madridot, ahol összesen 32 meccsen lépett pályára, a 2006/07-es idény végén pedig spanyol bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal. Cicinho egy interjúban beszélt arról, hogy a madridiaknál eltöltött ideje alatt alkoholfüggővé vált, és gyakran részegen járt edzésekre. A visszavonult brazil válogatott focistának megvoltak a módszerei arra, hogyan rejtse el alkoholszagát csapattársai és az edzői stáb elől.

– mondta Cicinho a Football Italia információi szerint az EPTV Ressaca című műsorában.

A Real Madrid korábbi járékosa, Cicinho gyakran részegen járt edzésre Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Ezt követően a Romához szerződött, azonban egy komolyabb sérülés után még súlyosabb lett az alkoholfüggősége.

"Délután kettőtől fél órát a gyógytornásznál töltöttem, majd hazamentem és elkezdtem inni, hajnali 4-ig nem volt megállás. Valahányszor ittasan jelentem meg a Rómánál, a vezetőség egyre jobban elvesztette bennem a hitét" - emlékezett vissza a brazil védő.

Cichino az AS Románál is kudarcot vallott Forrás: AFP/Filippo Monteforte

Cicinho először visszavonulása után vallott függőségeiről, akkor azt mondta, 13 évesen találkozott először az alkohollal, és onnantól nem volt megállás, emellett naponta két doboz cigarettát szívott el. Állítása szerint pedig a drogot is kipróbálta volna, ha profi labdarúgóként nem lett volna kötelező doppingvizsgálatokon részt vennie. A 41 éves sztár most azon dolgozik, hogy hasonló problémákkal küzdő embereknek segítsen és hogy bepótoljon valamit abból az időből, amit az alkohol miatt nem tölthetett a fiával.