Vágólapra másolva!
Kis híján tragédia történt az angol hetedik ligában (Northern Premier League Division One) szereplő manchesteri FC United labdarúgójával, Adam Doddal, akinek álmában állt le a szíve, de szerencséjére barátnője sikeresen avatkozott közbe és megmentette az életét.

A 29 éves balhátvéd a klub honlapján számolt be arról, hogy a hónap elején, egész pontosan június 3-án éjjel megállt a szíve és elmondása szerint barátnője gyors közbeavatkozása is kellett ahhoz, hogy az orvosok megmentsék az életét.

A közönségkedvenc játékos a klub honlapján írt nyílt levelet a szurkolóknak.

"Adam Dodd vagyok, 29 éves, vízvezeték-szerelőként dolgozom, és félprofiként futballozom az FC United of Manchester csapatában. Június 3-án azonban teljesen felfordult az életem.

Szerencsére a barátnőm hallotta a zihálásomat, azonnal hívta a mentőket, és elkezdett újraéleszteni. 16 perccel később kiérkeztek a mentősök, de ha nem kaptam volna meg az újraélesztést, valószínűleg már halott lennék" – fogalmazott Dodd.

A 29 éves játékost kórházba szállították, ahol négy napig kómában tartották. A további vizsgálatok során arra jutottak, hogy szívritmuszavarai miatt Christian Eriksenhez, a dán labdarúgó válogatott legnagyobb sztárjához hasonlóan beépített defibrillátorra, ICD-re lesz szüksége.