Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Ferencváros 3–0-ra kikapott a Konferencia-liga-induló Sepsi OSK-tól felkészülési mérkőzésen Ausztriában.

A Fradi a harmadik felkészülési meccsét vívta a Román Kupa-győztes együttessel. A zöld-fehérek meglehetősen tartalékos összeállításban léptek pályára,

több fiatal magyar labdarúgó – Varga Ádám, Nagy Olivér, Katona Máté, Lisztes Krisztián - is szerephez jutott, de ott volt az együttesben a három nyári szerzemény, Mats Knoester, Xavier Mercier és Adama Traoré is.

A székelyföldi csapat a 30. percben az első épkézláb támadásából megszerezte a vezetést. Andres Dumitrescu lecsúszó beadása éppen a kapu bal felső sarkába vágódott.

Háromgólos vereséget szenvedett a Fradi a Sepsitől Forrás: Fradi.hu

Ezt követően a Sepsi játszott veszélyesebben, majd a 63. percben újabb szerencsés góllal növelte tovább az előnyét. Cristian Barbut távoli lövése megpattant,a labda pedig a szünetben becserélt kapus, Mergl Szabolcs lábai között került a lapuba.

A Ferencváros az utolsó fél órában leginkább rögzített szituációkból tudott veszélyt kialakítani, de a Fradi helyett ismét a Sepsi szerzett gólt, a 90. percben Vitalie Damascan állította be a 3-0-s végeredményt.

A Fradi legközelebb szombaton, a bolgár bajnok Ludogoreccel játszik felkészülési meccsét.

Felkészülési mérkőzés
Ferencváros–Sepsi OSK (romániai) 0–3 (0–1)
Kössen, Ausztria
Ferencváros: Varga Á. (Mergl, a szünetben) – Botka (Wingo, a szünetben), Iyinbor, Knoester (Kovacevic, 60.), Pászka (Civic, 31.) – Nagy O. (Besic, 60.), Mercier – Katona M. (Vécsei, 60.), Gera D., Lisztes K. (Gavrics, 60.) – A. Traoré (Kaján, 78.)
Sepsi OSK: Niczuly – Askovszki, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu, Francisco Júnior, Aganovic, Barbut, Matei, Gheorghe, Tudorie
Gólok: Dumitrescu (30.), Damascan (63., 90.)