Megvan az első el Clásico időpontja a spanyol bajnokságban

FC Barcelona V Real Madrid - La Liga Santander barcelona la liga spanish league soccer camp nou 2021 el clasico real madrid madrid Karim Benzema One Person Three Quarter Lenght La Liga Santader match Camp Nou Stadium FC Barcelona October Horizontal PHOTO
Nadal szerint Benzema érdemelné meg idén az Aranylabdát
Vágólapra másolva!
Augusztus 13-14-én rajtol a spanyol labdarúgó-bajnokság 2022/23-as idénye, a címvédő Real Madrid és a legutóbb ezüstérmes FC Barcelona először októberben találkozik.

A nyitókörben a Bajnokok Ligája-győztes Real a másodosztály bajnokaként feljutott Almeríához, az elmúlt idényben harmadik Atlético Madrid a Getaféhez látogat, míg a Barcelona a Rayo Vallecanót fogadja.

Az újoncok közül a Real Valladolid - a kétszeres világbajnok, kétszeres aranylabdás, a világ legjobbjának háromszor megválasztott brazil Ronaldo klubja - a Villarrealt látja vendégül, az élvonalbeli tagságát osztályozón biztosító Girona pedig Valenciában kezdi a szezont.

Az el Clásicóra, azaz a Real Madrid és az FC Barcelona összecsapására elsőként a Santiago Bernabéu stadionban, október 16-án kerül sor, a katalóniai mérkőzést pedig március 19-én rendezik.

A madridi derbik közül az elsőt szeptember 18-án rendezik az Atlético pályaválasztásával, a Real pedig február 26-án lesz a házigazda.