Társoldalunk:

Szoboszlaiék csapattársa Párizsban írt alá, de nem a PSG-hez - videó

2022.06.23. 13:11

Christopher Nkunku két évvel, 2026 nyaráig meghosszabbította szerződését az RB Leipzig labdarúgócsapatával.

A 24 éves francia támadó a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Leipzig egyik kulcsembere, 2019-es érkezését követően - a klub honlapjának közlése szerint - 134 mérkőzésen 93 találatból vette ki a részét gólszerzőként vagy előkészítőként. Az előző idényben 54 "kanadai ponttal" végzett, és őt választották a Bundesliga-szezon legjobb játékosának. A bajnokságban 34 mérkőzésen 20-szor volt eredményes.

Nkunku sztárcsapatok érdeklődését is felkeltette, és saját bevallása szerint is foglalkoztatja a gondolat, hogy egyszer újra a Paris Saint-Germain játékosa legyen, amelyhez 2010-ben gyerekként került, és ahonnan 2019-ben igazolt Lipcsébe. Ennek azonban még nem jött el az ideje - közölte a szerződéshosszabbításkor.

A Német Kupa elhódításával nagyszerű eredményt értünk el, számomra pedig egyértelművé vált, hogy az én történetem itt a klubnál még nem ért véget: többet akarunk" - mondta. Hozzátette: az RB Leipzig az elmúlt idények során hírnevet szerzett magának a nemzetközi porondon is, és bizonyította, hogy képes versenyben lenni a trófeákért. "Erre szeretnénk építeni a jövőben, és egy lépéssel még ennél is tovább menni" - hangsúlyozta.

Nkunku két évvel meghosszabbította lipcsei szerződésétForrás: AFP/Uwe Kraft

A Lipcse a negyedik helyen végzett a német pontvadászatban, így a következő szezonban is a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet. Az együttes tavasszal elődöntős volt az Európa-ligában.

Az előző nemzetközi kupaidényben a támadósorban több poszton is bevethető Nkunku a BL-ben hat meccsén hét gólig jutott, az El-ben hat találkozón négyig.