Társoldalunk:

Hova tűnt Szergej Rebrov?

2022.06.26. 13:57

A Ferencváros korábbi edzője, Szergej Rebrov korábbi nyilatkozatával ellentétben a háborús helyzet miatt nem tér vissza Ukrajnába, hanem továbbra is az Egyesült Arab Emírségekben szereplő al-Ain együttesénél marad.

A Fradi ukrán edzője tavaly távozott a zöld-fehérektől és hatalmas fizetésért az al-Ain csapatához szerződött. Eredetileg egy évet töltött volna az Egyesült Arab Emírségekben, hogy aztán hazatérjen és a Dinamo Kijev vagy az ukrán fociválogatott edzője legyen.

Rebrov bírálta Oroszország agresszióját Ukrajna ellen és korábban azt mondta, visszatér és készen áll harcolni a hazájáért. Mindenki az utcára megy, egy népként egyesültünk. A világ azt kérdezi, hogyan tudják az ukránok megvédeni a népüket. Természetesen fegyvert veszek a kezembe - nyilatkozta még márciusban.

Szergej Rebrov egyelőre marad az Egyesült Arab EmírségekbenForrás: AFP/Nikolay Doychinov

A Magyar Nemzet megírta, hogy Rebrov később azt állította, felreértették a szavait, mert ő nem katona és nem tagja az ukrán hadseregnek. "Ez egy ír újságnak adott interjú volt, és egy ír újságíró tett fel egy erre vonatkozó kérdést. Lehet, hogy rosszul fordította a válaszomat. Úgy gondolom, hogy mindenkinek hasznosnak kell lennie a maga helyén. Én nem vagyok a hadsereg tagja" - mondta az ukrán szakember.

Rebrov sikeres idényt zárt új csapatánál hiszen az al-Ain élén a Ligakupa után a bajnoki címet is megnyerte. A háború azonban továbbra is tart, ebben a helyzetben pedig még egy évre elkötelezte magát az arab együttesnél.