Vágólapra másolva!
A német rekordbajnok Bayern München csapatának szurkolói a világbajnok Thomas Müllert választották meg a szezon legjobb játékosának, míg a gólkirály Robert Lewandowski csak a képzeletbeli dobogó harmadik fokára ért oda.

A 32 éves Müllernek remek szezonja volt, ugyanis 45 meccsen 13 gól mellett kiosztott 25 gólpasszt is, ezzel oroszlánrészt vállalt a Bayern sorozatban tizedszer megnyert bajnoki címében.

Ami viszont érdekes, hogy a második helyen nem a lengyel gólkirály Robert Lewandowski végzett, hanem a német válogatott Jamal Musiala, aki az idei szezonban "csak" nyolc gólt lőtt és öt gólpasszt adott. A 19 éves középpályás a szurkolók szavazatainak a 19%-át kapta meg, míg Lewandowski úgy lett harmadik, hogy 18%-ot kapott, miközben az idei szezonban 46 meccsen 50 gólt lőtt, mellette pedig sorozatban negyedszer lett gólkirály a Bundesligában.

Robert Lewandowski idén hetedszer lett gólkirály a Bundsligában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Swen Pfortner

Ennek ellenére jól látható, hogy a szurkolók elfordultak a 34 éves klasszistól, aki májusban bejelentette, hogy nem szeretne tovább a Bayern Münchenben futballozni.

A lengyel támadó állítólag azért orrolt meg a bajor csapat vezetőségére, mert meg akarták szerezni a Borussia Dortmundtól Erling Haalandot, ráadásul Lewandowski hároméves szerződéshosszabbítást akart kiharcolni, de a Bayernnél az a szokás, hogy a 30 év feletti játékosoknak nem ajánlanak többet egy évnél.

Lewandowskit a Barcelona szeretné megszerezni, azonban Hasan Salihamidzic, a Bayern sportigazgatója azt mondta, hogy a lengyelnek július 12-én van az első munkanapja, számít a megjelenésére, a munkaszerződése pedig 2023-ig tart, úgyhogy biztos a maradásában.