Társoldalunk:

Dán sztárcsapatba igazolt a Honvéd magyar focistája

2022.06.30. 16:55

A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy a dán bajnokcsapathoz, az FC Köbenhavn csapatához igazolt a klub 17 éves játékosa, Szűcs Tamás.

A Honvéd honlapján kiemelik, hogy a 14-szeres bajnok és 8-szoros kupagyőztes dán csapat átigazolási díj ellenében szerződtette a Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémia tehetségét.

Szűcs Tamás 2018 nyarán érkezett a Magyar Futball Akadémiára, a korosztályos csapatokat végigjárva 16 évesen és alig két hónaposan mutatkozott be a Honvéd második csapatában az NB III-ban (ahol 24 meccsen szerepelt), tavaly ősszel pedig az NB I-ben is pályára lépett.

Szács Tamás Dánia legnagyobb klubjában folytatja pályafutásátForrás: FCK.DK

"Ez egy nagy lépés számomra. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen nagy klubhoz, mint a Koppenhága. A pályán és a pályán kívül is nagyon tetszik a klub koncepciója. Ez egy olyan klub, amely szemmel tartja a tehetségeket, és nem fél esélyt adni nekik, így ez a megfelelő hely számomra. Tudom, hogy rengeteg munka vár rám, de nagyon várom már. Egy álom vált valóra azzal, hogy az ide igazolhattam" - mondta a 17 éves játékos, aki hároméves szerződést kötött a dán csapattal.