Megint visszatért Bilbaóba a Barcelona korábbi edzője

fbl Horizontal
Barcelona's Spanish coach Ernesto Valverde speaks to his players during the Spanish Super Cup semi final between Barcelona and Atletico Madrid on January 9, 2020, at the King Abdullah Sport City in the Saudi Arabian port city of Jeddah. - The winner will face Real Madrid in the final on January 12. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona egykori edzője, Ernesto Valverde visszatért az Athletic Bilbao csapatához, amelynél korábban már kétszer is dolgozott.

Ernesto Valverde, aki 2017 júniusa és 2020 januárja között a Barcelonát irányította, megint a bilbaói klub vezetőedzője lett. A spanyol szakember a harmadik időszakát kezdheti meg a baszk csapatnál, amelynek kispadján 2003 és 2005, aztán 2013 és 2017 között klubrekordot jelentő 306 mérkőzésen foglalt helyet.

Valverde korábban az Olympiakosz trénereként háromszor nyert bajnokságot és két alkalommal Görög Kupát, míg Lionel Messiék edzőjeként kétszer hódította el a La Ligát, egyszer a Spanyol Kupát és szintén egyszer a Spanyol Szuperkupát

- utóbbit a Bilbao élén is megnyerte a 2015/2016-os idényben.

Az 58 éves szakember játékosként 1990 és 1996 között hat idényt töltött az Athletic együttesében, melynek színeiben 188 meccsen 50 gólt szerzett.

A Bilbao az előző idényben nyolcadik lett a spanyol bajnokságban, ezzel éppen lecsúszott a nemzetközi kupaszereplésről.