Társoldalunk:

Hansi Flick szerint nincs probléma az utánpótlással a német futballban

2022.07.01. 09:41

Hansi Flick, a magyarokkal azonos Nemzetek Ligája-csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint nincs probléma a sportág utánpótlásával az országban.

"Optimista vagyok ebben a kérdésben, mert mindig jönnek új és tehetséges játékosok, ezen nagyon keményen dolgozik a szövetségünk" - nyilatkozta az 57 éves szakember csütörtök este Frankfurtban, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) új edzőközpontjának átadásán.

Flick szerint mindenekelőtt az a fontos, hogy "felismerjük a potenciált, mire lehet képes egy futballista, és hova juthat el kettő, három, vagy négy év múlva".

"Ezért is van szükségünk erre a létesítményre" - tette hozzá.

A 150 millió euróért épített edzőközpont és akadémia a DFB közlése szerint a német labdarúgás "szíve" lesz, a felnőtt válogatott pedig itt készül majd fel szeptemberben a magyarok és az angolok elleni Nemzetek Ligája-találkozókra.

Hansi Flick szerint nincs probléma az utánpótlással német futballbanForrás: AFP/John Macdougall

Oliver Bierhoff, a német szövetség sportigazgatója szerint a korosztályos válogatottak is profitálnak majd az új létesítmény nyújtotta lehetőségekből.

Rendkívül fontos az a tudományos tevékenység, amit itt elvégzünk, mert ez jobbá teszi majd a csapatnál zajló munkát, de elérhetővé tesszük a teljes futballrendszerünk számára" - jelentette ki.

Bierhoff úgy vélte, nincs még egy szövetség a világon, amely "így összefogná a sportolók, a szakértők és a klubok között zajló munkát".

Az A divízió 3. csoportját vezető magyar válogatott szeptember 23-án játszik Németországban, három nappal később pedig az Európa-bajnok olaszokat fogadja, míg a németek Anglia vendégeként zárják az NL-sorozatot.