Társoldalunk:

Döntés született az Újpestről

2022.07.04. 08:49

Az Újpest labdarúgócsapatánál egy régóta napirenden lévő kérdésben hozták meg a végleges döntést. Eldőlt, hogy visszaállítják a klub eredeti címerét.

Június végén kiderült, hogy az Újpestnél nem került sor tulajdonosváltásra, így a klub továbbra is a belga Roderick Duchatelet tulajdonában maradt.

A csapatnál most egy másik évek óta húzódó, fontos ügyben is döntöttek, amely az egyesület címerével kapcsolatos.Az Újpest FC 2017. július elején mutatta be új címerét, de a szurkolók követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz, majd bírósághoz fordult. Az Újpest FC ekkor a Kúriához fordult, amely neki adott igazat, ám tavaly április közepén az Alkotmánybíróság (AB) alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a Kúria ítéletét. A Kúria végül idén januárban hatályban tartotta a másodfokú jogerős ítéletet. Megállapította, hogy az alperes Újpest FC megsértette a felperes UTE jóhírnevét azzal, hogy a hozzájárulása nélkül az általa működtetett felnőtt férfi labdarúgócsapat címerét megváltoztatta.

Az Újpestnél visszaállítják az eredeti címertForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Újpest futballcsapata a hivatalos honlapján közleményben tudatta, hogy pont került a régóta elhúzódó ügy végére, és eldőlt a címer sorsa.

"Azt tartottam fairnek, ha a címerváltás döntésének jogát átadom az új tulajdonosi körnek. Sajnos ez az ismert okok miatt nem történt meg. Én viszont ígéretet tettem a szurkolók felé, és tartom a szavam. A mai nappal a tradicionális címer jelképezi ismét a klubot. Az a címer, amely a rendszerváltástól az egységes újpesti sportot képviseli, legyen szó judoról, jégkorongról vagy akár futballról és ezek utánpótlásairól" - mondta a tulajdonos, Roderick Duchatelet.