Társoldalunk:

A PSG kírúgta Mauricio Pochettinót

2022.07.05. 13:21

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetői kedden felbontották Mauricio Pochettino vezetőedző szerződését, utódja pedig Christophe Galtier lett.

Az argentin szakembert tavaly januárban nevezték ki, irányításával a 2020/21-es szezonban a Francia Kupát, az előzőben pedig a francia bajnokságot nyerte meg a fővárosi együttes, a Bajnokok Ligájában azonban idén is kudarcot vallott, miután már a nyolcaddöntőben búcsúzott a későbbi győztes Real Madriddal szemben.

Már nem Mauricio Pochettino a PSG edzőjeForrás: AFP/Alain Jocard

A PSG a várakozásoknak megfelelően azt a Christophe Galtier-t nevezte ki Pochettino helyére, aki a Nice gárdájától érkezik. A nizzai csapat már meg is találta a francia tréner utódját a legutóbb a Borussia Dortmundnál dolgozó Lucien Favre személyében.

A sportigazgatói poszton a nyáron Leonardót váltó Luis Campos és Galtier korábban együtt dolgozott a Lille-nél, amely tavaly meglepetésre bajnok lett a Ligue 1-ben a PSG előtt.
Pochettino 84 mérkőzésen irányította a PSG-t, ezalatt tanítványai 55 győzelem és 15 döntetlen mellett 14-szer szenvedtek vereséget.