Társoldalunk:

Sztanyiszlav Csercseszov: Megvoltak a nehézségek, de előbb a csapattal szeretném megbeszélni

2022.07.06. 19:35

A Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott szerdán a kazah Tobol vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, a párharc első mérkőzésén. A találkozó után után Sztanyiszlav Csercseszov nyilatkozott a sajtótájékoztatón, de megszólalt Hajnal Tamás is. 

„Nehéz volt a mérkőzés, de pontosan ezt vártuk – mondta Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a sajtótájékoztatón az nso.hu beszámolója szerint. – Mindent megpróbáltunk a pályán, de sajnos ez lett a végeredmény. A mérkőzésnek megvoltak a nehézségei, de ezekbe most nem mennék bele, előbb a csapattal szeretném megbeszélni. A meccs kiegyensúlyozott volt, voltak helyzeteink, akárcsak az ellenfélnek."

Sztanyiszlav Csercseszov nem lepődött meg a Tobol játékerejénFotó: Csudai Sándor - Origo

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott, hogy a várakozásnak megfelelően nehéz mérkőzés volt a kazah bajnok ellen, amely már ritmusban van.

Nekünk ez volt az első tétmérkőzésünk a szezonban, ez mindig nagyon nehéz, nem tudni, hogy pontosan hol állunk, úgyhogy örülünk, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést. Természetesen nyerni szerettünk volna, emiatt nem vagyunk elégedettek. Nagyon fontos tanulságokat kell ebből a mérkőzésből leszűrni, és bízom benne, hogy hazai pályán a továbbjutást ki tudjuk harcolni" - mondta.

Hozzátette: a visszavágón fontos lesz, hogy a csapatrészek jobban működjenek együtt, kevesebb hibával játsszanak és a pozíciós játék jobb legyen.

"Az ellenfél játékosai a párharcokat keresik, abban nagyon tapasztaltak, minden eszközt bevetnek, hogy kizökkentsenek minket a ritmusból. Mentálisan erősnek kell lennünk nagyon, hogy ne hagyjuk, hogy ezt megtegyék, és természetesen minőségben a labdával, a támadásokban sokkal veszélyesebben és nagyobb átütőerővel kell majd játszanunk" - hangsúlyozta.

A visszavágóra jövő szerdán 20 órától kerül sor a Groupama Arénában. Az ütközet győztese a szlovák Slovan Bratislava és a grúz Dinamo Batumi továbbjutójával találkozik, míg a vesztese átkerül a Konferencia-ligába, ahol az északmacedón KF Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps alulmaradója vár rá.