Vágólapra másolva!
Ahogy azt korábban jeleztük, az NB I-ben szereplő Paksi FC tudatta, hogy meghosszabbította a szezon végén lejárt szerződését a klub legendás játékosa, Böde Dániel. A korábbi válogatott támadó most a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyben elárulta, hogy korántsem volt biztos a folytatásban.

Böde Dánielnek a szezon végén lejárt a szerződése a paksi csapatnál, és korántsem volt biztos a hosszabbítás, ugyanis az előző szezonban csak 1325 percet játszott az NB I-ben.

„Egy ideig az nem volt biztos, hogy Pakson játszom a következő idényben is.

Ha azt mondja, nem számít rám, felesleges lett volna aláírnom még egy évet. Kerestek az NB I-ből, az NB II-ből, sőt az NB III-ból is, többen kérdezték, ha eldől, hogy nem maradok Pakson, tárgyalhatunk-e. Azt feleltem, igen, ám erre végül nem került sor. Örülök, hogy így alakult" - mondta a Nemzeti Sportnak Böde Dániel, aki nyáron a 17. profi idényét fogja megkezdeni az NB I-ben.

Böde Dániellel nyerte meg a Fradi a klub történetének 30. bajnoki címét Forrás: Csudai Sándor - Origo

Böde hangsúlyozta, hogy nem bérelt helyet akart a csapatban, csak annyit szeretett volna megtudni, lesz-e esélye a bizonyításra. A korábbi válogatott támadó tudja, hogy már nem mai gyerek, reálisan látja a helyzetét.

A 35 éves támadónak 138 gólja van az NB I-ben, nagy álma, hogy meglegyen a 150. találata.

Kiváltképp úgy, hogy nem voltam mindig csatár, az első száz NB I-es mérkőzésemen éppenséggel védekező középpályásként számítottak rám, de később belső védőként és támadó középpályásként is bevetettek" - folytatta a 25-szörös magyar válogatott támadó.

Böde végezetül elmondta, hogy május 11-én, a Ferencváros elleni Magyar Kupa-döntő napján is megfordult a fejében a visszavonulás gondolata, de mivel nem a Paks, hanem a Fradi nyerte a meccset, ezért nem tette meg a bejelentést.

„Még az is megtörténhetett volna, hogy helyben bejelentem, köszönöm, ennyi volt.

A szurkolók ünneplése óriási élmény volt, ha a mellettem álló nagyobbik fiamnak, a paksi utánpótlásban focizó Danikának csak egy kis körömnyi lökést adott, már megérte. Az is egy érv volt a folytatás mellett, hogy a gyerekek még láthatják az apjukat az NB I-ben futballozni.

Külön motivál, hogy bennük is a szép emlékek maradjanak meg" - mondta Böde Dániel, aki korábban két bajnoki címet és három Magyar Kupát nyert a Ferencvárossal, 2016-ban pedig gólkirály volt az OTP Bank Ligában.