A Liverpool elleni fölényes győzelemmel kezdődött a Ten Hag-korszak Manchesterben - videó

fbl Horizontal FOOTBALL EXHIBITION MATCH
Manchester United's Uruguayan midfielder Facundo Pellistri (L) fights for the ball with Liverpool's Ibrahima Konate during the exhibition football match between English Premier League teams Manchester United and Liverpool FC at Rajamangala National Stadium in Bangkok on July 12, 2022. (Photo by Jack TAYLOR / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester United első alkalommal Erik ten Haggal a kispadon fölényesen győzte le 4-0-ra, a sztárjai többségét csak a második félidőben pályára küldő Liverpoolt.

A két csapat az új idény első mérkőzését a bangkoki Rajamangala Stadionban vívta. A MU kispadján most mutatkozott be Erik ten Hag, aki túrát kihagyó – és várhatóan távozó – Cristiano Ronado távollétében is egészen erős csapatot tudott a pályára küldeni.

Ugyanez nem mondható el a Liverpoolról: Jürgen Klopp, az előző Bajnokok Ligája-kiírásban a döntőbe jutó csapat edzője a kispadon hagyta mások mellett Mohamed Szalahot, Andrew Robertsont, Trent Alexander-Arnoldot, Virgil van Dijkot, vagy éppen a júniusban megszerzett Darwin Nunezt is, míg Diogo Jota játékára nem számíthatott.

Ezek után nem meglepő, hogy a MU játszott fölénybe, és Jadon Sancho góljával már a 12. percben megszerezték a vezetést, amit az első félóra végén Fred duplázott meg egy szép emeléssel.

A 32. percben Klopp a teljes csapatot lecserélte, egy perccel később pedig Anthony Martial is betalált, így 3-0-s MU-vezetéssel zárult az első 45 perc.

Szünetben Ten Hag is sort cserélt, csak David de Gea maradt a kezdőből (ő is csak a 68. percig), míg a 61-62. percben a Pool ismét a komplett csapatot lecserélte. Ebben a játékrészben már csak egy gól született, azt is a MU lőtte, a 76. percben Facundo Pellistri volt eredményes.