Kiderült, hol temetik el Törőcsik Andrást

Törőcsik András
Budapest, 2018. március 21. Törőcsik András volt válogatott labdarúgó a 75 éves Dunai Antal olimpiai bajnok, ezüstcipős labdarúgó születésnapja alkalmából rendeztt ünnepségen az újpesti városházán 2018. március 21-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Szurkolók, barátok százai rótták le kegyeletüket, tiszteletüket hétfőn este az Újpest focicsapatának stadionjánál, ahol gyertyagyújtással emlékeztek a 67 éves korában elhunyt Törőcsik Andrásra. A résztvevők között az ősi rivális Ferencváros mezében is érkeztek szimpatizánsok, túlzás nélkül állítható, a gyász pillanatában együtt éreztek a nagy ellenfelek. Mára az is kiderült, hogy a legendás játékost a Megyeri úti temetőben helyezik majd végső nyugalomra.

Törőcsik András noha a BVSC-ben kezdte pályafutását, felnőttként az Újpest játékosa volt, itt érte el a legnagyobb sikereit. Testvére a Borsnak elárulta, végső nyughelyre is itt talál, a Szusza Ferenc stadiontól 900 méterre, a Megyeri úti temetőben.

"A testvéremmel sosem beszéltünk arról, mi lesz, ha egyikünk eltávozik. Nem is volt semmilyen különös kérése a szertartással kapcsolatban. A családdal viszont azt gondoljuk, hogy a stadionhoz, a barátaihoz közel akar nyugodni" - mondta a lapnak Törőcsik Éva, a legenda nővére.

Törőcsik Andrást a Megyeri úti temetőben helyezik majd végső nyugalomra Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Éppen ezért nem is kérdés, hogy a Megyeri úti temetőt választottuk. Jelenleg még az utolsó simításokat végzem a szervezést illetően, de napokon belül az is eldől, pontosan mikor kerül sor a temetésre."

Évát egyébként nap, mint nap meghatja a szurkolók és a barátok szeretete, az Újpest közösségi oldalán hozzászólásban köszönte meg mindazt, amit Törőcsik András halála óta kaptak.

A gyászoló testvér elmondta, a temetés szervezésében segítséget kapnak a Magyar Labdarúgó-szövetségtől és az újpesti klubtól is, mivel mindegyik szervezet saját halottjának tekinti az eltávozott legendát. Az MLSZ hivatalos gyászszünetet is elrendel majd, úgy tudják, erre a labdarúgó NB I új szezonjának első fordulójában kerül sor, mind a hat bajnoki előtt Törőcsikre emlékeznek majd a szurkolók.