Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő ZTE FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy az ukrán Kolos Kovalivka csapatától kölcsönvette a brazil Diego Santos Cariocát, míg a szlovák AS Trencin csapatától megszerezte az amerikai-nigériai kettős állampolgár Eduvie Ikobát.

Diego Santos Carioca 1998. február 6-án született a Rio de Janeiro államban fekvő Niterói városában. A lendületes játékos 21 évesen igazolt Európába, két évig Fehéroroszországban játszott, majd tavaly nyáron az ukrán bajnokságba igazolt a Kolos Kovalivka csapatához. Márciusban aztán a lengyel első osztályú Jagiellonia csapatához került kölcsönbe, ahol nyolc mérkőzés alatt két gólt és egy gólpasszt osztott ki.

Diego egy éves kölcsönszerződés keretein belül érkezett Zalaegerszegre, mely vételi opciót is tartalmaz.

A brazil Diego Santos Carioca és a visszatérő Eduvie Ikoba Forrás: ztefc.hu

A brazil szélső mellett egy nagy visszatérőt is bejelentett a Zalaegerszeg. Egy szlovákiai kitérő után, újra ZTE-ben futballozik a 24 éves Eduvie Ikoba, aki 50-es lábmérettel rendelkezik. Az amerikai-nigériai kettős állampolgár a 2019/20-as szezonban már játszott Zalaegerszegen, ekkor egy idény alatt nyolc gólt lőtt. Ikoba ezt követően két évet a szlovák első osztályban futballozott és összesen 12 gólt szerzett az AS Trencin színeiben.