Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi Torna Club a Provident Pénzügyi Zrt. támogatásával egy új projektbe vágott bele, ugyanis hamarosan kiadnak egy gyermekeknek készülő Fradi-mesekönyvet. A szeptemberben megjelenő könyv beharangozója céljából pénteken sajtótájékoztatót tartottak a Groupama Arénában. Az eseményen a Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor és a Provident vezérigazgatója, Szirmák Botond beszélt a rendhagyó együttműködésről.

A sajtótájékoztatón a Ferencváros három legendás labdarúgója, Rákosi Gyula, Nyilasi Tibor és Lipcsei Péter is részt vett, illetve az eseményen megjelent a Fradi jelenlegi keretének két magyar válogatott futballistája, Sigér Dávid és Botka Endre is.

Elsőként a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója, Szirmák Botond szólalt meg, aki elmondta, milyen személyes kötődés fűzi a magyar bajnokcsapathoz és az együttműködés célját is kifejtette.

"Ez egy rendkívül örömteli esemény.

kezdte beszédét a pénzügyi intézet vezérigazgatója.

Szirmák Botondot rengeteg személyes emlék fűzi a Fradihoz Fotó: Major Kata - Origo

"Kubatov Gábor elnök úrral több mint 10 éve kötöttük meg első megállapodásunkat, amikor a Ferencváros elnöke lett. Szerintem fantasztikus az a fejlődés, ami az elmúlt években történt, és ez a mesekönyv is remek célt szolgál.

Örülök, hogy a kezdeményezés mögé állhattunk, és hogy a klub minket keresett meg" - tette hozzá Szirmák Botond.

A Provident vezérigazgatója után, Kubatov Gábor folytatta a sajtótájékozatót. A Fradi elnöke szerint a készülő könyv nemes célt szolgál, hiszen a sport szeretetére, a célok kitűzésére és egymás segítésére neveli a gyerekeket.

"Botonddal 10 éve kötődött a barátságunk, akkor még csak terveink voltak, eredményeink nem. Azóta hosszú utat jártunk be.

mondta Kubatov Gábor.

Kubatov Gábor családként gondol a Ferencvárosra Fotó: Major Kata - Origo

"Minden évben kiadunk az évkönyveken kívül még legalább egy könyvet, és filmeket is forgatunk. Mindig teszünk valamit. Ez most egy egészen különleges projekt, korábban mi még nem beszéltünk gyereknyelven. "Fradista leszek" - ez lesz a könyv címe, és a célunk, hogy a gyerekeket közelebb hozzuk a Ferencvároshoz" - árulta el a zöld-fehérek elnöke.

"Ha már valaki gyerekként fradista, akkor később a meccseinkre járhat, jobb esetben még nálunk is sportolhat.

A számok azt mutatják, hogy ezer gyerekből egy válogatott sportoló lesz. Ennek a könyvnek a megjelenése is egy esély arra, hogy jó sportolókat neveljünk" - zárta gondolatait Kubatov Gábor.

Szeptemberben jelenik meg a Fradi-mesekönyv Fotó: Major Kata - Origo

A "Fradista leszek" című mesekönyvet majd a szeptemberi könyvfesztiválon mutatják be.

A kötet főhőse egy kisfú, aki a családja kíséretében első alkalommal látogat el a híres Ferencvárosi Torna Club stadionjába, és ennek az estének az élményei nem csak az ő, hanem szülei, nagyszülei és testvére sorsára is óriási hatást gyakorolnak. A mesekönyv a gyerekek nyelvén, vidám és színes rajzok kíséretében mutatja be, mit takar a fradizmus és mi is az a Fradi család.