Vágólapra másolva!
Péntek éjjel nem várt fordulat következett be abban a cirkuszban, amelyet hetekkel korábban robbantott ki a Bayern München lengyel sztárja, Roberto Lewandowski.

Egybehangzó sajótértesülések szerint ugyanis a Bayern München vezetősége beadta a derekát és hozzájárult ahhoz, hogy a lengyel focista a Barcelona játékosa legyen.

A kivásárlási ár 45 millió euró + 5 millió euró bónusz.

Azt is tudni lehet, jogy Lewandowski 4 éves szerződést ír majd alá a katalán csapatnál. Lewandowski a hírek szerint már el is utazott a katalán városba, hogy a nevét odakanyarítsa a papírra.

Az is kiderült, hogy a lengyel játékost a Chelsea és a PSG is szerette volna leigazolni, de Lewandowski (vagy inkább a felesége) hallani sem akart ezekről az opciókról. Lewandowski nyolc évig játszott a Bayernben, ez idő alatt 375 tétmérkőzésen 344 gólt szerzett és 72 gólpasszt adott. A 2021-22-es bajnokság végén robbant a bomba, amikor közölte, hogy mindenképpen szeretné elhagyni csapatát, amelyhez még egyéves szerződés kötötte.

A mindkét félhez (Bayern, Lewandowski) méltatlan nyilatkozatháborúban sokáig úgy tűnt, hogy a Bayern nem engedi el a játékosát, ugyanakkor azt is tudni lehetett, hogy ha a bajorok így tesznek, akkor egy évig egy olyan focistát pénzelhetnek, akinek semmi kedve nincs náluk játszani.

Éppen ezért kézenfekvő volt, hogy a végén Lewandowski(né) akarata érvényesül. Az más kérdés, hogy a bevételi oldalon jelentkező 45+5 millió eurós összegnél a 31 éves focista vélhetően többet ér. További kérdés, hogy az anyagi csődben lévő Barcelona honnan akasztott le most 50 millió eurót, de ez legyen már a katalánok baja.