Vágólapra másolva!
Szerdán este a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező második fordulójának visszavágó mérkőzésén a magyar bajnok Ferencváros 4-1-re nyert a Slovan Bratislava otthonában, ezzel a magyar bajnokcsapat 5-3-as összesítéssel bejutott a következő körben, ahol az azeri Qarabag lesz az ellenfele. A találkozó után a Fradi második gólját szerző Kristoffer Zachariassen hihetetlen támogatásról beszélt az M4 Sport kamerája előtt, Botka Endre azt mondta, annyira felpörgött a meccsre, hogy biztos volt benne, hogy ki fogják állítani, míg a csapatkapitány Dibusz Dénes azt mondta, ez volt a legérzelemdúsabb meccse a Fradi játékosaként.

„Hihetetlen érzés ez a győzelem.

A második félidőt nem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna. Kaptunk egy gólt pontrúgásból, ami sosem jó, de sikerült visszatérnünk. Adama Traoré góljával felülkerekedtünk, a negyedik gól pedig hihetetlen volt. Ebből kell építkeznünk" – mondta Kristoffer Zachariassen, aki az első meccsen is gólt lőtt a Slovannak.

Zachariassen mindkét meccsen gólt lőtt a Slovannak Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Nagyon örülök, hogy ez a meccs is 4-1- lett, mint 30 éve.

Amikor bekaptuk a gólt, a legrosszabb volt mert pontrúgásból jött, de utána is fókuszban maradtunk, és megőriztük a higgadtságunkat.

Belülről felrobbantam, soha nem éreztem még ekkora örömet. Sosem izgultam még ennyire, ami nem vall rám. Hogy még gólpasszt is adtam, az hihetetlen volt.

Eddig is lépésről lépésre haladtunk. Most is egy lépéssel jobb volt a játékunk. Ha így folytatjuk, nem lesz gond a jövőben" – mondta a meccs után Botka Endre.

Botka Endre remekül futballozott Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Sikerült javítanunk, a múlt heti vereség után kárpótoltuk a szurkolókat. Kézben tartottuk a meccset. Jó, hogy ez így alakult, mert tudtuk, hogy többet kell beletenni a meccsbe. Ez egy élet-halál meccs volt. A csapat teljesen átérezte. Ma Fortuna is velünk volt, hiszen volt kapufájuk, de mégis mi kerültünk kétgólos előnybe. A második félidőben beszorítottak, de komoly helyzetig nem jutottak el. A gólt is pontrúgásból lőtték.

– mondta Dibusz Dénes, aki kiemelte, hogy ez a meccs volt a legérzelemdúsabb találkozója a Fradi kapusaként.

Dibusz Dénes, a Fradi csapatkapitánya Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar bajnok a továbbjutásával már mindenképpen csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia-ligában. A BL-selejtező harmadik körében az azeri Qarabag vár rá.