Döntetlent játszott a Puskás Akadémia, kiesett a Konferencia-ligából

NAGY Zsolt
Felcsút, 2022. július 28. Rúben Lameiras, a portugál csapat (k) és Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia játékosa (j) a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, a Puskás Akadémia - Vitória Guimaraes visszavágó mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2022. július 28-án. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa Konferencia-liga selejtező második fordulójának visszavágó mérkőzésén a Puskás Akadémia 0-0-s döntetlent játszott a portugál Vítoria Guimaraes csapatával a felcsúti Pancho Arénában, így a portugál együttes jutott tovább 3-0-s összesítéssel.

A múlt heti odavágón a Guimaraes már a negyedik percben megszerezte a vezetést, a félidőre pedig kétgólos előnnyel mehetett. A fordulás után remek játékkal rukkolt elő a magyar csapat, a ziccereit azonban kihagyta, a portugál együttes pedig növelni tudta az előnyét és végül háromgólos győzelmet aratott, amivel lerendezte a továbbjutás kérdését. A felcsúti visszavágó előtt Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője azt mondta, szeretnék megnyerni a mérkőzést, és mivel lehetetlen nem létezik, ezért mindent meg fognak tenni a háromgólos különbség ledolgozásáért.

A Puskás Akadémia bátran kezdte a meccset, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani a portugál kapu előtt.

Ami ennél nagyobb gond volt, hogy a 20. percben a felcsúti csapat elveszítette a legjobb játékosát.

Nagy Zsolt rosszul lépett, ráadásul a portugál Ruben Lameiras is ráesett a bokájára, így hosszas ápolást követően a magyar válogatott alapemberét le kellett cserélni.

Nagy Zsolt szereli Rúben Lameirast, a Vitória Guimaraes játékosát Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Nagy Zsolt kiesése nem vetette vissza a Puskás Akadémiát. A felcsúti csapat a folytatásban is bátran játszott, mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a Guimaraesnek, de sajnos a helyzetek továbbra sem jöttek. A 45. percben aztán újabb sérülés miatt megint cserélnie kellett Hornyák Zsoltnak.

Ezúttal Szolnoki Roland kapott a térdéhez, majd rövid ápolást követően hordágyon vitték le a pályáról a zokogó csapatkapitányt.

A fordulás után a felcsútiak többször veszélyeztettek pontrúgásból, míg a Guimaraes játékosain érződött, hogy csak szeretnének túl lenni a meccsen, túl sok erőfeszítést nem tettek a gólszerzésért. A második félidőben így főként a mezőnyjáték dominált, de igazán komoly helyzet egyik oldalon sem alakult ki, így maradt a gólnélküli döntetetlen.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, második mérkőzés:
Puskás Akadémia FC-Vitória Guimaraes (portugál) 0-0
Továbbjutott: a Vitória Guimaraes 3-0-s összesítéssel