Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága a Ferencváros–Slovan (1–2) BL-selejtező után vizsgálatot indított, és a szlovák szurkolók rasszista viselkedése, valamint más rendbontásai miatt büntetést szabott ki a pozsonyi klubra.

A Slovan Bratislava szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai miatt 40 000 eurós büntetést kapott és a következő hazai nemzetközi meccsén, az augusztus 11-i Olympiakosz elleni El-selejtezőn zárva kell tartania stadionja C-lelátóját, ahol a pozsonyi keménymag kapna helyet - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

Az üres szektorban egy UEFA-címerrel és a #NoToRacism (Nem a rasszizmusra) felirattal elláltott molinót kell kihelyezniük az égszínkékeknek.

A Slovan szurkolókat megbüntették Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezen kívül a görögök elleni idegenbeli meccsen zárva marad a vendégszektor. Amennyiben egy későbbi találkozón újabb rendbontásra kerül sor, visszaesőként két évig nem utazhatnak idegenbe a Slovan-drukkerek.

A pályára hajított tárgyakért 25 ezer, pirotechnikai eszközök használatáért 15 ezer eurót kell fizetnie a pozsonyi klubnak.

A mérkőzésen házigazda FTC szurkolóival, illetve a pozsonyi visszavágóval kapcsolatban egyelőre nem közölt döntést az UEFA.