Garami Józsefet meg kellene műteni, de a 82 éves legenda nem vállalja

2022.07.31. 17:35

Kínzó fájdalmak gyötrik Garami Józsefet, a Pécs, az MTK és a Ferencváros korábbi legendás edzőjét. A 82 éves legenda a Blikknek mesélt a derékfájdalmairól, és arról, hogy miért nem szeretne ennyi idősen kés alá feküdni.

Garami Józsefnek azt javasolták az orvosok, hogy műttesse meg magát, a háromszoros magyar bajnok edző azonban inkább viseli a fájdalmat, de nem szeretne kés alá feküdni.

Nem jó az, ha megbicskázzák az embert ebben a korban. Isten tudja, hogyan végződik egy ilyen beavatkozás, mi van, ha nem kelek fel? Így hát, úgy döntöttem, nem vállalom az operációt. Fáj, persze, fáj a derekam, s a gyógyszerekből is egyre több és erősebb kell, de ennyi idősen már számolni kell ezzel. Játékoskoromban volt egy gerincsérülésem, azt mondják, annak a következménye ez a derékbaj. Tudom én is, ez már nem lesz jobb, marad a szenvedés, a hátralévő életemet így fogom tölteni. Fájdalmakkal, magányosan" – mesélte a Blikknek Garami József, akit fia és két unokája rendszeresen látogat pécsi otthonában, és segítenek neki mindenben.

Garami József nem hajlandó kés alá feküdniFotó: Pályi Zsófia [origo]

Garami József elmondta, hogy a rossz egészségi állapota miatt már nem tud a labdarúgással foglalkozni.

"Az utóbbi hónapok fekvéssel és olvasással teltek, beleszoktam a nyugdíjas életbe, de nagyon várom az NB II-es rajtot. Ahogy hallom, erősödött a csapat, akár még fel is kerülhet. De szép ajándék is volna. Jó lesz újra PMFC-meccseket nézni élőben. Persze most nagy a szám, de majd a derekam dönti el, tényleg ki tudok-e menni" – tette hozzá Garami József.

Ajánlataink