Vágólapra másolva!
Hétfőn este a labdarúgó Merkantil Bank Liga első fordulójának záró mérkőzésén az MTK Budapest 2-1-re legyőzte a Szeged csapatát az új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az NB I előző szezonjában kiesett MTK a feljutás toronymagas esélyese, ugyanis nyáron a Paksot a Magyar Kupa-döntőig vezető Bognár György lett a csapat szakmai igazgatója, míg a kispadra a fia, ifjabb Bognár György került, aki Pakson másodedzőként dolgozott.

Bognár György (jobbra) és ifjabb Bognár György felel a szakmai munkáért Forrás: Zádor Péter/mtkbudapest.hu

Nem mellesleg a féléves ciprusi kitérő után a kék-fehérekhez igazolt Bognár György másik fia, a korbban Pakson parádézó István, mellette pedig olyan játékosok érkeztek, mint a korábbi válogatott Németh Krisztián, a Dániából hazatérő Prosser Dániel vagy a Puskás-díjas Zsóri Dániel.

A szegediek az előző szezonban sokáig harcban voltak a feljutásért, most azonban a tucat játékost igazoltak, de elvesztették a Torino csapatához visszatérő Horváth Krisztofert, aki az előző szezonban 29 meccsen 18 gólt lőtt és 12 gólpasszt adott.

Az MTK már a mérkőzés elejétől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, több nagy helyzetet is kidolgozott a Bognár, Stieber, Német és Futács alkotta támadó négyes, de nem akart megszületni az első gól. A 26. percben aztán kis híján a Szeged szerzett vezetést, amikor egy szöglet után Sipos Szabolcs bal alsóba tartó fejesét Balázs Józsefnek kellett bravúrral védenie.

A 33. percben aztán az MTK-nak is volt egy óriási ziccere.

Bognár István tökéletes körömpassza után Futács Márkó került ziccerbe, de a 14 méteres lövése pár centivel elment a bal alsó sarok mellett.

A korábbi válogatott támadó kihagyott helyzetét viszont azonnal megbüntette a Szeged, amely a 34. percben megszerezte a vezetést.

Pintér Ádám szögletére Balázs József rosszul jött ki a kapuból, a berobbanó Temesvári Attila pedig 11 méterről gólt fejelt.

A második félidőben is az MTK akarata érvényesült, a kék-fehérek folyamatosan alakították ki a helyzeteket, Szépe János fejese révén még egy kapufáig is eljutottak az 54. percben, de továbbra sem jött a gól. A 60. percben aztán betalált a fővárosi csapat. A csereként beállt Lehoczy Roland balról tökéletes labdát tekert középre, Futács Márkó 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.

Futács Márkó (9-esben) két góljával fordított az MTK Forrás: Zádor Péter/mtkbudapest.hu

Négy perccel később megfordította a meccset az MTK.

Egy szép támadás végén a Paksról igazolt Medgyes Sinan játszott középre, az érkező Bognár István hét méterről kapura lőtt, de bevetődő Szilágyi Zoltán kézzel blokkolta a labdát, így büntetőt kapott az MTK, amit Futács a jobb a alsóba lőtt a balra vetődő Molnár Tamás mellett.

Futács második gólja után a Szeged kinyílt, az MTK-nak pedig egyre több területe lett kontrázni, így folyamatosan jöttek a hazai helyzetek. A végén nagyobb különbséggel is nyerhetett volna a fővárosi csapat, de Szeged kapusa a hajárban hatalmas védéseket mutatott be, így nem lett kiütéses vereség.

Merkantil Bank Liga, 1. forduló:
MTK Budapest-Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-1 (0-1)
gólszerzők: Futács (60., 64.- a másodikat 11-esből) ill. Temesvári(34.)