Zseniálisan ravasz húzás is kellett az angolok vasárnapi Eb-győzelméhez - videó

fbl TOPSHOTS Horizontal
England's defender Millie Bright gestures as England's players celebrate after their win in the UEFA Women's Euro 2022 final football match between England and Germany at the Wembley stadium, in London, on July 31, 2022. - England won a major women's tournament for the first time as Chloe Kelly's extra-time goal secured a 2-1 victory over Germany at a sold out Wembley on Sunday. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) / No use as moving pictures or quasi-video streaming. Photos must therefore be posted with an interval of at least 20 seconds.
Vágólapra másolva!
Az angol női labdarúgó-válogatott vasárnap fennállása során először nyerte meg az Európa-bajnokságot, amiben a szív mellett az észnek, pontosabban a ravaszságnak is nagy szerepe volt.

A harmadik Eb-döntőjét vívó angol csapat másodszor találkozott a németekkel a fináléban, akiknek volt miért visszavágni, hiszen 2009-ben 6-2-re kaptak ki tőlük. Most 0-0-s félidő után Ella Toone góljával vezetést szereztek, amit ugyan a 79. percben kiegyenlített Lina Magull, a hosszabbítás 110. percében azonban Chloe Kelly megszerezte az angolok győztes gólját.

A találat után a németek kapitánya, Martina Tacklenburg azonnal hadrendet váltott, amit egy papírcetlin jutatott el a német játékosokhoz. Csakhogy Ella Toone és Alessia Russo résen volt, és kifigyelte, a német haditervet, amit nem is sikerült megvalósítani.

Az eset, ha nem is olyan vicces, de hasonlít a 2010-es világbajnokságon az Elefántcsontpart - Észak-Korea meccsen történtekhez, amikor Emmanuel Ebou hallgatta heves bólogatások közepette az ázsiai csapat edzőjének utasításait.