A Real Madridtól igazolt BL-győztes csatárt a városi rivális

Ronaldo
Real Madrid's Portuguese striker Cristiano Ronaldo (L) fools around with Real Madrid's Borja Mayoral during a team training session at Wembley Stadium, in north London, on October 31, 2017 on the eve of their UEFA Champions League group H football match against Tottenham Hotspur. / AFP PHOTO / Glyn KIRK
Vágólapra másolva!
Ötéves szerződést írt alá Borja Mayoral a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Getafe együttesénél, ahol a tavaszi idényben már kölcsönben is futballozott.

A gyermekkora óta Madridban nevelkedett Mayoral teljes felnőtt pályafutása alatt a Real igazolt játékosa volt, noha az utóbbi években több csapatnak is kölcsönadta őt a spanyol rekordbajnok. A huszonötéves támadó a 2017-18-as szezonban tagja volt a Bajnokok Ligáját nyerő csapatnak is, ráadásul a Borussia Dormund elleni hazai csoportmérkőzésen be is talált a kapuba.

Kipróbálta magát a Bundesligában a Wolfsburg színeiben, de két Levante-szezont követően a Roma mezét is viselhette másfél éven keresztül:

2020-21-ben az Európa-liga gólkirálya lett, majd a tavaly őszi szereplése miatt Európa Konferencia Liga-győztesnek is mondhatja magát.

2022 elejétől a szintén madridi Getafe csapatát erősítette, amellyel tizennyolc mérkőzésen hat gólig és egy asszisztig jutott. A csapat olyannyira meg volt elégedve a játékával, hogy tízmillió euróért meg is vásárolták a Realtól, a szerződése pedig 2027 júniusáig szól.

A spanyol felnőtt válogatottban Mayoral még nem mutatkozott be, azonban

utánpótlásszinten az U19-es és az U21-es csapattal is Európa-bajnoki címet szerzett korábban.