Óriási potyagólt kapott a Vasas, megint nem nyert

Paksi FC, Budafok
A Paks tovább menetel a Magyar Kupában
Vágólapra másolva!
A Vasas először játszhatott élvonalbeli mérkőzést az új Illovszky Rudolf Stadionban, és az avatás abban az értelemben jól sikerült, hogy az NB I-be visszajutó angyalföldi csapat jó mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a Pakssal.

2016. október 29-én, a Videoton elleni 1-1 volt az utolsó élvonalbeli mérkőzés a Fáy utcában, azaz a Vasas 2106 nap után lépett pályára hazai közönség előtt NB I-es meccsen a fővárosi csapata. Az Új Illovszky Rudolf Stadion pedig a Paks ellen "debütált" a legmagasabb osztályban.

Bizonyos szempontból már-már történelminek volt nevezhető a meccs, ugyanis a 2012-13-as idényben rendezett Haladás-Paks mérkőzése óta első ízben volt mindkét oldalon csak magyar játékosokat felvonultató keret a mérkőzésen.

A paksi keret:

A Vasas Baráth Botond hatalmas bedobása után az angyalföldi csapatban bemutatkozó Holender Filip révén már az 1. percben a kapuba talált, de a videobíró kezezés miatt nem adta meg a korábbi Honvéd-támadó gólját.

És a hazai kezdő:

A majdnem megszülető Vasas-vezetés nem zavarta meg a paksiakat, akik a 8. percben Varga Barnabás remek cseleit követően Szabó Bálint nagyszerű tekerésével megszerezték a vezetést.

Sőt a 12. percben előbb Otigba, majd Baráth tisztázott a gólvonalról, azaz nem sokon múlt, hogy a Paks az első negyedórában eldöntse a meccset.

A félidő közepén tartott ivószünet után egyértelműen fölénybe került a Vasas, aminek a 37. percben lett meg az eredménye: Radó András kapott remek labdát a bal oldalon, tökéletesen adott középre, és Holender ezúttal már szabályos gólt szerzett.

A félidő utolsó percében pedig meg is fordította a Vasas az állást: ezúttal Holender ment le egy szép csel után az alapvonalig, tökéletes visszagurításából pedig Radó szerzett gólt (2-1).

Fordulás után szinte rögtön egyenlített a Paks: egy labdaszerzést követően, két passzból a Vasas kapuja előtt voltak a tolnaiak, ahol Haraszti Zsolt nem habozott, húsz méterről lőtt, az ügyetlenkedő Jova Levente kezei között pedig a kapuba csúszott a labda.

A folytatásban megritkultak a helyzetek, cserébe több lett a szabálytalanság mindkét oldalon. A 78. percben Hinora húzta meg a jobboldalt, de Lenzsér utolérte, és még éppen a tizenhatoson kívül tudta felrúgni a hazaiak szélsőjét.

Az utolsó percben hatalmas tömegverekedés robbant ki a paksi kispadnál, miután Holender Filip rácsúszott az edző zóna szélén álló Waltner Róberte, a paksiak edzőjére. Az egyébként teljesen ártalmatlan jelenetből pillanatokon belül lett az összes játékos részvételével zajló tömegverekedés. Végül Waltner Róbert és Holender Filip is sárga lapot kapott, Sajbán Máté és egy Vasas-segítő mellette.

A mérkőzés összefoglalóját a gólokkal és a meccs végén történetekkel együtt ide kattintva tudja megnézni.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Vasas FC-Paksi FC 2-2 (2-1)
Új Illovszky Stadion, 2429 néző, v.: Pillók
gólszerzők: Holender (37.), Radó (45.), illetve Szabó B. (8.), Haraszti (48.)
sárga lap: Hinora (34.), Holender (93.), illetve Kádár (45+2.), Szabó B. (58.), Lenzsér (78.), Sajbán (93.)

Vasas FC: Jova - Iyinbor, Baráth, Otigba - Szivacski, Berecz, Hinora, Hidi (Hidi M. 85.), Silye - Holender, Radó (Feczesin, 69.)
Paksi FC: Rácz - Osváth (Vas, a szünetben), Kádár, Lenzsér, Szabó J. - Balogh (Papp K., a szünetben), Windecker - Bőle (Sajbán, a szünetben), Haraszti, Szabó B. (Nagy R., 66.) - Varga (Böde, 70.)