Társoldalunk:

Brutális kiállítás után a Kisvárda kiütötte a Mezőkövesdet

2022.08.07. 17:25

A labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában az előző szezonban ezüstérmes Kisvárda hazai pályán 4-2-re legyőzte a Mezőkövesd csapatát.

Mindkét csapat döntetlennel kezdte az idei szezont. A Kisvárda a Debrecennel játszott 2-2-es döntetlent egy fordulatos meccsen, a Mezőkövesd pedig Újpestről hozott el egy pontot a nyitófordulóban. Török László csapata várhatta esélyesként a meccset még annak ellenére is, hogy a szabolcsi együttes csütörtökön 3-0-s vereséget szenvedett a norvég Molde otthonában az Európa Konferencia-liga selejtezőben. A Supka Attila vezette Mezőkövesdnek óriási szüksége lett volna a győzelemre, ugyanis a borsodi csapat öt mérkőzés óta nyeretlen volt az NB I-ben,

A két csapat az előző szezonban háromszor találkozott egymással. Kétszer a Kisvárda győzött, egyszer a Mezőkövesd.

A mérkőzés első helyzetét gólra váltotta a Kisvárda, amely a vezetés birtokában is nagy fölényben futballozott, azonban nem tudta növelni az előnyét. A 30 fokos hőségben az idő múlásával alaposan visszaesett a tempó, ebben a periódusban mindkét csapat óvatosan, kevés kockázatot vállalva futballozott, így a kapuk nem forogtak veszélyben. Az ivószünet után épp kezdtek erőre kapni a vendégek, de lendületüket hamar megtörte Schmiedl kiállítása, ráadásul az eset utáni szabadrúgást követően azonnal megduplázta az előnyét a hazai gárda, amely ennek ellenére nem nyugodhatott meg, mert a szünet előtt szépített az emberhátrányban lévő rivális.

A Kisvárda kiütötte a Mezőkövesdet az NB I második fordulójábanForrás: Móricz Csaba/kisvardafc.hu

Az emberelőnyben futballozó piros-fehérek nagy lendülettel kezdték a második félidőt, és bő tíz perc alatt két gólt szerezve eldöntötték a három pont sorsát. A hátralévő időben is nagy kedvvel játszott a Kisvárda, a Mezőkövesd már kizárólag a védekezésre összpontosított, hogy elkerülje a kiütéses vereséget, ezt végül sikerült elérnie Tordai bravúros védéseinek köszönhetően, sőt, a végére kiengedő hazaiakat egy szépítő góllal meg is büntette, de a vereséget nem tudta elkerülni.