Társoldalunk:

Egyre kilátástalanabb helyzetben az Újpest

2022.08.07. 19:57

A Puskás Akadémia hazai pályán 2-0-ra nyert az Újpest ellen úgy, hogy a Puskás a 64. perctől tíz emberrel focizott.

Az Újpest kezdte jobban a meccset, Ljujic lövése és Tóth Balázs bravúrja után a fővárosiak a kapufát is eltalálták, de a folytatásban Corbu Marius két gólt is szerzett.

Corbu első gólja után percekig állt a játék, mert az újpesti szurkolók dobáltak mindenfélét a pályára.

Nem sokkal a fordulást követően egy pontrúgást követően úgy tűnt, egyenlít az Újpest, de egy hosszas VAR-vizsgálatot követően Diaby gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

Néhány perc múlva Corbu második góljával növelte előnyét a felcsúti gárda, amely csakhamar emberhátrányba került: Skribek egy ártalmatlan szituációban begyűjtötte második sárga lapját, s Hornyák Zsolt vezetőedző érthetően akadt ki futballistájára.

A Puskás Akadémia az utolsó fél órában tíz emberrel őrizte előnyét, gyors ellentámadásokra rendezkedett be, és könnyedén tartotta otthon a három pontot.

Összefoglaló ITT.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Puskás Akadémia FC-Újpest FC 2-0 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna, v.: Bognár
gólszerző: Corbu (38., 61.)
kiállítva: Skribek (64.)
sárga lap: Baluta (18.), Skribek (45., 64.), Stronati (45+5.), KIss T. (79.), van Nieff (82.), Major (97.), illetve Katona (6.), Boumal (45+4.), Lahne (82.), Bjelos (81.)

Puskás Akadémia: Tóth B. - Mezgrani, Batik, Stronati, Komáromi - Kiss T., van Nieff, Baluta (Major, 85.) - Skribek, Zahedi (Bakti, 68.), Corbu

Újpest FC: Banai - Csongvai, Diaby, Kuusk - Pauljevic (Borello, 70.), Onovo (Lahne, a szünetben), Ljuljic, Boumal (Mack, 70.), Antonov - Katona, Bjelos (Szabó B., 90.)