Brutálisan megverte korábbi barátnőjét a Manchester United legendája

court Horizontal
Former Manchester United star and Wales manager Ryan Giggs leaves the Manchester Minshull Street Crown Court, in Manchester, on August 8, 2022 after attending his trial for assaulting his ex-girlfriend. - Giggs stands trial on charges of attacking and coercively controlling his ex-girlfriend, in a case that has upended his managerial career. The 48-year-old, who until recently served as coach of the Wales national team, has pleaded not guilty to the charges, which carry a maximum jail term of five years. (Photo by Lindsey Parnaby / AFP)
Vágólapra másolva!
Bírósági tárgyaláson volt jelenése a Manchester United legendás játékosának, Ryan Giggsnek, akit azzal vádolnak, hogy 2020 novemberében bántalmazta akkori barátnőjét, Kate Greville-t. Giggs az ügy miatt már a walesi válogatott kispadjáról is távozott.

Brutális részletek derültek ki a bíróság keddi meghallgatásán, amikor a sértett azt állította, hogy Ryan Giggs a vállánál megragadta és megfejelte őt, amiért az kérdőre vonta a egyéb nőügyeivel kapcsolatban.

Kate Greville arról is beszélt, hogy akkor, amikor az eset történt, összesen nyolc alkalmi kalandjáról szerzett tudomást Giggsnek, a focista különböző üzenetváltásaiból. Greville addigra már lakást is bérelt magának, mert ott akarta hagyni Giggst.

Ryan Giggs érkezik a bíróságra Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

November elején a pár egy szállodában vacsorázott, de összevesztek és Giggs hamarabb ment fel a szobába. Mire Greville felért, Giggs összepakolta a holmijait, majd kérte, hogy menjen el, mert ő végzett vele.

A nő erre megmutatta az üzenetekről készült képeket, ami alapján kiderült, hogy Giggs többször is megcsalta a párját. A nő szerint Giggs ekkor már ittas volt és nagyon ideges lett, ezért Greville hívott magának egy taxit, amivel hazament, és közben kérte a testvérét, aki a kutyájukra felügyelt, hogy pakolja össze a dolgait.

Nem sokkal később Giggs is hazaért, de nem volt sokkal jobb állapotban. A pár tovább veszekedett, majd Giggs fellökte a nőt, akitől el akarta venni a telefonját. Közben beverte a fejét a padlóba, majd Giggs szólt, hogy hívta a rendőrséget, és azt fogja mondani, hogy a nő támadt rá.

A nő erre mondta, hogy jó, hogy hívta őket, mert el tudja mondani az igazat, Giggs pedig ekkor az arcába fejelt, a nőnek pedig vérezni kezdett a szája.

A történtek után Giggs kérte a nőt, hogy gondoljon a jövőjükre, a munkájára és Giggs gyerekeire, majd megjöttek a rendőrök, akik őrizetbe vették a sztárfocistát.

A tárgyalás szerdán tovább folytatódik majd.