Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta a korábban a magyar válogatottban is számításba vett támadót, Vida Kristophert.

A 27 éves támadó középpályás a lengyel Piast Gliwice csapatától érkezett Kisvárdára, és a 10-es számban fog futballozni.

Vida Kristopher utánpótlás játékosként a Goldball '94, a Vasas, a Videoton és a Bp. Honvéd-MFA színeiben futballozott, majd 2011-ben, 16 évesen kezdődött meg a külföldi karrierje.

Vida Kristopher és Forrás Zoltán, a Kisvárda klubmenedzsere Forrás: Ombodi Tamás/kisvardafc.hu

Ekkor a holland Twentéhez került elsőként, onnan az ugyancsak holland De Graafschaphoz igazolt, majd a Dunaszerdahelyi AC játékosa volt négy éven át.

A szlovák bajnokságban többször választották be az idény legjobb csapatába, vagy éppen klubjában lett házi gólkirály és az év játékosa. A DAC színeiben négy év alatt 124 tétmeccsen 32 gólt szerzett.

2020 telén aztán országot váltott, az akkori lengyel bajnoki címvédő Piast Gliwice játékosa lett. Az elmúlt két és fél évben 36 bajnoki meccsen négy gólt szerzett. A magyar korosztályos válogatottakban (U16, U18, U19, U20) 2010 és 2014 között jutott lehetőséghez és a felnőtteknél is volt már kerettag 2019-ben.