Társoldalunk:

Bujkál a terhes barátnőjét hasba rúgó német focista

2022.08.09. 16:38

Ahogy azt korábban megírtuk, Nico Schulz, a Borussia Dortmund német válogatott védője 2020-ban állítólag brutálisan bántalmazta terhes barátnőjét. A klubja ugyan nem függesztette fel a játékost a nyomozás idejére, Schulz azonban úgy döntött, nem jelenik meg a csapat kedd délelőtti nyilvános edzésén.

Hétvégén robbant a hír, hogy Schulz volt barátnője bántalmazás miatt feljelentést tett a focista ellen. A nő azt állítja, hogy két héttel a szülése előtt Schulz megrugdosta a hasát, ezt követően pedig a földre lökte és tovább verte a őt.

A dortmundi ügyészség vizsgálatot indított, a rendőrök pedig a nyomozás részeként Schulz házában is házkutatást tartottak.

A Borussi Dortmund megerősítette, hogy tudomást szerzett az esetről, és közölte, hogy Schulz tagadja a vádakat és az ártatlanság vélelmére hivatkozik. A német klub nem függesztette fel a játékost, de a közleményében hangsúlyozta, hogy fenntartja a jogot, hogy bármikor lépéseket tegyen, ha többet lehet majd tudni az ügyről.

Nico Schulz nagy valószínűséggel soha többet nem lép már pályára DortmundbanForrás: AFP/Ina Fassbender

A német Bild értesülése szerint a 19-szeres német válogatott balhátvéd vasárnap délelőtt még részt vett a Dortmund edzésén, bár az amúgy szürke egérnek számító játékos állítólag a szokásosnál is csendesebb volt, végül 12.39-kor távozott a BVB edzőközpontjából, és

Kedden viszont nem jelent meg a csapat nyilvános edzésén, és állítólag komolyan fontolgatja, hogy ideiglenesen szabadságra megy, hogy rendezze magánéleti ügyeit.

A 19-szeres német válogatott védő 2019 nyarán nagy reményekkel igazolt a Hoffenheim csapatától a Dortmundhoz. Azonban az előző szezonban már csak 16 Bundesliga-meccsen lépett pályára, nyáron pedig eladósorba került és a csapat edzőtáborába sem vitték el.

Most pedig úgy tűnik, hogy a német focista pályafutása is a végéhez közeledik, ugyanis a német törvények szerint Schulz akár 10 év börtönbüntetésre is számíthat, ha elítélik a vádak miatt.