Társoldalunk:

Alig emlékszik a góljaira: súlyos betegségtől retteg az angol focilegenda

2022.08.10. 13:53

Meglepő nyilatkozattal állt elő Gary Lineker, az angol futball legendás alakja. A vb-gólkirály súlyos betegségtől retteg.

Az angol válogatottban 48 találatot jegyzett Gary Lineker, aki 1984-től 1992-ig szerepelt a nemzeti csapatban. Az angliai Match of the Day elnevezésű tévés futballműsor jelenlegi népszerű szakértője a napokban bevallotta: alig emlékszik a góljaira.

Gary Lineker retteg a demenciátólForrás: AFP/Oli Scarff

"Erre kerestem a magyarázatot, de nem nagyon leltem meg, ha csak nem a demencia uralkodik el rajtam" – mondja a 61 éves Lineker, aki az 1986-os vb-n gólkirályi címet szerzett hat góllal.

A remek labdarúgó beismerte, 16 esztendőre nyúló futball-pályafutása során edzéseken, mérkőzéseken rengeteg fejest gyakorolt, és manapság a tudósok kimutatták, hogy ez idősebb korban hátulütővel jár(hat) - írja a Bors.

"Jártam az Atlético Madrid-stadionban a munkámat végezni, és ott megkérdezték, ebben a létesítményben hány gólt szereztem? – folytatja aggódva Lineker. -Nem ugrott be a válasz, mire a kérdező tudatta velem, hogy ötször találtam a kapuba."

Az angol szövetség az ilyen panaszok miatt elrendelte, hogy a következő két esztendőben 12 éves korig bezárólag a gyerekek sem edzésen, sem meccsen nem fejelhetnek a labdába - írja a Daily Mail.