Társoldalunk:

Kubatov Gábor megszólalt a Fradi BL-búcsúja után

2022.08.10. 11:13

Az azeri bajnok Qarabag kedden este 3-1-re győzött Budapesten a Ferencváros ellen, és így bejutott a Bajnokok Ligája playoff-körébe. A találkozó után az azeri sajtó tényszerűen számolt be a meccsről, megszólalt a meccset a helyszínen megnéző klubelnök, Tahir Gozal is, és arról is írnak, mennyit ér a zöld-fehérek elleni továbbjutás.

Azerbajdzsán állami hírügynöksége, az Azertaq tényszerű beszámolót közölt a visszavágóról, és ugyan az angol nyelvű cikkében még Marquinhosnak adja a Ferencváros gólját, az azeri kiadás már helyesen, Adama Traorét tünteti fel a zöld-fehérek gólszerzőjeként. A hírügynökség kiemeli, hogy a Bajnokok Ligája történetében másodszor szerepelhet a rájátszásban az ország képviselője – és természetesen azt is megemlítik, hogy a Viktoria Plzen vár majd a Qarabagra, amely így az Európa-liga csoportkörében már biztosan ott lesz - írja az nso.hu.

Az ország első számú, azeri labdarúgással foglalkozó oldala, a footballplus.az állami hírügynökségnél jóval bővebben foglalkozik a találkozóval: a tényszerű tudósítás mellett idézik a két vezetőedzőt, Sztanyiszlav Csercseszovot és Qurban Qurbanovot a meccs utáni sajtótájékoztatóról, valamint Dibusz Dénes nyilatkozatát, amely szerint kiderült, „hogy nem áll készen a Fradi a BL-csoportkörre." Ezek mellett azt is megemlítik, hogy budapesti győzelmével a Qarabag további 0.250 UEFA-koefficienspontot gyűjtött Azerbajdzsánnak, amelynek így 14.500 pontja van és a 29. helyen áll az európai nemzetek rangsorában.

A Qarabag kiütötte a Fradit a BL-bőlFotó: Csudai Sándor - Origo

Szintén a Footbalplus szólaltatta meg a Qarabag elnökét, Tahir Gozalt, aki a Groupama Arénában nézte meg a mérkőzést és a csapattal együtt szerda reggel tért vissza Bakiba. Gozal elnök ugyan személyesen nem találkozott a Ferencváros első emberével, Kubatov Gáborral, de elismerően szólt a zöld-fehérek elnökének mérkőzés utáni bejegyzéséről.

„Nem volt lehetőségem személyesen találkozni vele, de láttam, hogy mit nyilatkozott, hogy az erősebb csapat győzött. Köszönjük szépen, jól esik az elismerés. Azt gondolom, hogy a mostani csapatunk talán minden idők legerősebb Qarabagja. Nagyszerű győzelmet arattunk tegnap, és bízom benne, hogy még további remek mérkőzések várnak ránk a folytatásban" – idézte a lap a Qarabag elnökét.

A qafqazinfo.az gólvideókkal színesített percről perce tudósítással jelentkezett a mérkőzésről, szintén megemlíti Kubatov Gábor fentebb idézett posztját, és azt a kérdést is megválaszolja, hogy mit nyert a keddi mérkőzéssel a Qarabag? Nem titok: az Európa-liga csoportkörében való szerepeléssel már ötmillió eurót garantáltan kap az UEFA-tól a klub, ami nyilván csak még több lesz, ha a Viktori Plzent legyőzve a BL-csoportkörébe jut a csapat.