Társoldalunk:

Kirúgták a Fradi-játékosok edzőjét három hónappal a vb előtt

2022.08.11. 16:54

Három hónappal a katari labdarúgó-világbajnokság előtt a marokkói válogatott kirúgta Valid Halilhodzsics szövetségi kapitányt.

A 69 éves bosnyák szakember 2019 óta irányította az észak-afrikai csapatot, amellyel márciusban a Kongói DK elleni párharcban kijutott a vb-re. Csakhogy nem volt játszatni sem a pótselejtezőben, sem a kameruni Afrika-kupán a csapat két sztárját, a Chelsea-ben focizó Hakim Ziyech-t és az Ajax játékosát, Nusszair Mazraouit. A fegyelmi vétség miatt száműzött két futballistát az előzetesen kihirdetett bő vb-keretbe sem jelölte. 

Vahid Halilhodzsics kereshet új állást magánakForrás: AFP/Charly Triballeau

A hírek szerint azonban a szövetség irányítói ragaszkodtak Ziyech és Mazraoui katari szerepléséhez, és miután ebben nem tudtak megegyezni Halilhodzsiccsal, a kapitánynak távoznia kellett. Utódja egyelőre nincs.

A bosnyák szakember játékosként olyan csapatokban fordult meg, mint a Velez Mostar és a Paris Saint-Germain, míg edzőként megannyi klubot (Lille, Rennes, PSG, Dinamo Zagreb) és válogatottat is irányított, a Japánokkal és Elefántcsontparttal is kijutott egy-egy vb-re.

Marokkó a november 20-án kezdődő vb-n az F csoportban szerepel, ahol sorrendben Horvátországgal, Belgiummal és Kanadával találkozik. A marokkói csapatnak minden bizonnyal tagja lesz a Ferencvárosban focizó testvérpár is, a védő Sammy és a csatár Ryan Mmaee is.